Hava Durumu

Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Bursa'ya veda ediyor

Bursa'da 2015 yılından itibaren Vergi Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Nuri Karakaş, Gelir İdaresi Başkanlığı'nda yapılan son atamalar kapsamında Ankara'da görevlendirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 20:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, Bursa'ya veda ediyor

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) taşra teşkilatını oluşturan Vergi Dairesi Başkanlıklarının yeninden yapılandırılması için Başkent'te görevlendirilen Karakaş, Bursa'ya veda etmeye hazırlanıyor.

Bursa'da önemli izler bırakan Karakaş, özellikle il genelinde uzun yıllar bekleyen vergi dairelerinin fiziki alanlarının iyileştirilmesine yönelik adımlar attı, Setbaşı Binası ile İznik Vergi Dairesi'ni restore ettirerek kente kazandırdı. Karakaş, vatandaşların her türlü vergi, harç ve cezalarını daha kolay, hızlı ve konforlu alanlarda, bağlı olduğu vergi dairesi farketmeksizin ödeyebilmeleri amacıyla tahsilat merkezleri ile Ataevler Metro İstasyonu karşısında Ataevler Hizmet Binasını hizmete açtı. Karakaş, başta nüfus ve sanayi alanındaki büyük gelişmeleri öngörerek vatandaşların daha kaliteli hizmet almalarını, çalışanların huzur ve güvenlikli bir çalışma hayatına olan inancı ile Özlüce Kampüs Projesini ve yine Gürsu Kestel Yıldırım bölgelerindeki mükellefler için de Fomara Hizmet Binası ihya projelerini tamamlayarak yatırım programına alınmasını sağladı.

Kurumsal dönüşümde insan kaynağının hem teknik manada hem de entelektüel manada formasyonunun yükseltilmesine inanan Karakaş, vergi dairesi çalışanlarına dönük gerçekleştirdiği zengin eğitim programları ile insan kaynağı kapasitesini arttırdı.  Ayrıca vergi dairesi başkanlığındaki uzman personelin bilgilerini mükelleflere aktarabilmeleri amacıyla ticaret odaları ve sivil toplum örgütleri ile sayısız ortak seminer ve çalıştaylar düzenleyerek ilkleri şehre kazandırdı. Her zaman güler yüzlü ve samimi olarak mükelleflere hizmeti düstur edinen Karakaş, vergi idaresi çalışanları ile iş dünyası temsilcileri ve mükellefler arasında da güçlü iletişim kurulmasını sağlayarak vatandaşlarımızla vergi idaresi arasında ayrıcalıksız bir diyalog ortamını sağladı.

ÜRETİM SEVDASI

Karakaş, ülke ve dünya ekonomisinde en hızlı dönüşüm ve dalgalanmaların yaşandığı bir dönemde Bursa'da görev yaptığını belirtirken Bursa Sanayicilerinin üretim sevdasının karşısında hiçbir zorluğun engel olamadığını söyledi. Tüm sanayici ve üretimcilerin ülke menfaatlerini ön planda tutarak ihracat ve istihdam artışı yapma çabasında olduklarını vurgulayan Karakaş, kriz ve durgunlukların nasıl ülke lehine avantaja döndürebileceğin düşünüldüğü bir üretim ekonomisine tanık olduğunu belirtti.

MÜKELLEFLERE TEŞEKKÜR

Kendisinin de bu şehre en layık düzeyde hizmet etme azmi ile çalıştığının altını çizen Karakaş,  vergi idaresinin mükelleflerin karşısında değil yanında olduğunu belirterek Bursa İli mükelleflerinin vergiye uyum seviyesinin yüksekliğinden memnun olduğunu söyledi ve ödedikleri vergilerle ülke bütçesinde önemli katkıları olan mükelleflere teşekkür etti.  

KURUMLARLA İŞ BİRLİĞİ

Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı'nın hizmet anlayışında önemli pozitif mesafe kaydettiklerini vurgulayan Karakaş, tüm mükelleflere eşit ve en yakın mesafede durdurduklarını, kurumsal kapasitesin artırılması kapsamında Türkiye'de ilk defa dijital ekonomi başta olmak üzere mevzuat ve uygulamaların iyileştirilmesi temelinde inovatif 100'ün üzerinde proje yapıldığını söyledi. Karakaş, kurum içinde çalışanların bilgi üretmek üzere teşvik edilerek üretilen bilginin mükelleflere aktarılması amacıyla tüm ticaret odaları ile birçok sivil toplum örgütü ile çok sayıda seminer ve çalıştaylar yapıldığını hatırlattı.   

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.