Hava Durumu

WhatsApp'tan yeni sınırlama! Kullanıcılar artık yapamayacak

WhatsApp yeni özellikler sunduğu gibi bazı kısıtlamalar ile de gündeme geliyor. Çatı şirket Facebook'un kullanıcıların karşısına çıkarttığı sözleşmeye ek olarak, yeni özellikleri de devreye alınan WhatsApp kullanıcıları kısıtlayacak yeni özelliği ile bizleri karşılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2021 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2021 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
WhatsApp'tan yeni sınırlama! Kullanıcılar artık yapamayacak

Milyarlarca kullanıcısı bulunan WhatsApp, gizlilik sözleşmesi dayatması sebebiyle alternatif uygulamalara kullanıcı kaybetmişti. Kan kaybetmeye devam eden popüler uygulama halen 'en çok kullanılan' mobil mesajlaşma uygulaması oluyor.

Yeni özelliklerle kullanıcıların isteklerini karşılamayı hedefleyen WhatsApp geliştiricileri, en son masaüstü ve web versiyonu üzerinden görüntülü ve sesli görüşmelere olanak sağlamıştı.

YANLIŞ BİLGİNİN YAYILMASINA NEDEN OLUYOR 

Yeni ortaya çıktığı kadarıyla WhatsApp, iletilen mesajlara yönelik bir sınırlama getirdi. Yalan ve yanlış haberlerin ve içeriklerin yayılmasına neden olan 'iletilen mesajlar' özellikle koronavirüs döneminde yanlış bilgelerin yayılmasını sağladı.

Seçim dönemlerinde ve olağanüstü durumlarda yanlış bilgilerin yayılmasına neden olan iletilen mesajlar için daha önce 'birçok kez iletildi' ibaresi yer alıyordu. Yani kullanıcılar ona ulaşan mesajın çok fazla kişinin elinden geçtiğini ve 'gerçek' olmayabileceğini anlıyor. Bu sebeple de sorgulatıyor.

20'DEN 5'E DÜŞÜRÜLDÜ 

WABetaInfo tarafından ortaya çıkartılan test edilen özellik 20 olan iletilen mesajlar özelliği artık 5'e düşürüldü. Yani kullanıcılar bir mesajı en fazla 5 kişiye iletebilecek.

WhatsApp geliştiricileri, bu kararı almasının sebebini ise platform üzerinden yayılan 'Bu mesajı listendekilere göndermezsen hesabın ele geçirilir' gibi mesajların önüne geçilmesi için devreye alındığını söylüyor.

BİLGİNİN TEYİT EDİLMESİ DE SAĞLANACAK 

WhatsApp buna ek olarak aynı özellikle birlikte bu fazla iletilen mesajların yanında bir büyüteç simgesi yer alacak. Bu sayede kullanıcılar onlara ulaşan bilginin doğruluğunu teyit edebilecek.

WhatsApp, pek çok tartışmaya sahne olan uygulamalardan biri. Özellikle gizlilik sözleşmesi gereği kullanıcılara dayatması, milyonlarca kişiyi başka uygulamalara kaçırmıştı. Yeni ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp ve benzeri uygulamalardan yapılan şifreli yazışmalar okunacak!

Almanya'da istihbarat kurumlarına WhatsApp ve benzeri uygulamalardan yapılan şifreli yazışmaları okuma imkanı veren yasa tasarısı Federal Meclis'ten geçti. Almanya'da hükümetin hazırladığı ve daha önce Bakanlar Kurulu'ndan geçen tasarı 280'e karşı 355 oyla kabul edildi, 4 milletvekili çekimser kaldı.

TAKİP ETMESİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALIYOR 

Böylelikle özellikle ülkenin iç istihbarat servisi Alman Anayasayı Koruma Teşkilatına (BfV) WhatsApp ve benzeri uygulamaları izleme imkanı verilecek ve BfV'nin kişileri takip etmesinin önündeki engeller kalkacak.

"TERÖRİSTLER ARTIK BİRBİRLERİYLE TELEFONDA KONUŞMUYOR" 

Alman hükümeti bu yasayla özellikle aşırı sağla mücadelede BfV ile Askeri İstihbarat Servisi (MAD) arasındaki iletişimi iyileştirmeyi de hedefliyor.

Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Uli Grötsch, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada yasayı savunarak, "Teröristler ve aşırılık yanlıları artık birbirleriyle telefonda konuşmuyor, kısa mesajları da yazmıyorlar. Bunların yerine mesajlaşma servisleri aracılığıyla şifreli biçimde iletişim kuruyorlar" dedi.

YENİ ÖZELLİK DAHA GELİYOR 

WABetaInfo tarafından haberleştirilen özellikler, direk Zuckerberg ve Cathcart ile yapılan röportajda ortaya çıktı. Çoklu cihaz desteğinin kapsamını genişletmeyi içeren bu müjde, toplamda dört cihaza kadar destek sunulacak. Bir kez görüntüle ve kaybolan mod özelliklerinin de resmiyet kazandığını söyleyelim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.