Hava Durumu

WhatsApp ve Instagram çöktü

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve fotoğraf paylaşma uygulaması Instagram çöktü. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından sorunla ilgili açıklama yaptı. Sayan, "USOM raporuna göre WhatsApp ve İnstagram trafiklerinde yaşanan kesintiler global çapta ve yurt dışı kaynaklıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2021 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2021 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
WhatsApp ve Instagram çöktü

Instagram ve WhatsApp'a dünya genelinde erişim sorunları yaşandı. Söz konusu sıkıntıdan etkilenen ülkeler arasında Türkiye de vardı.

İki sosyal medya devinde aynı anda bağlantı problemi yaşandı. Uygulamalara mobilden girmeye çalışan kullanıcılar "akış yenilenemiyor" uyarısıyla karşılaştı.

Instagram'a girmek isteyenler, "5xx Server Error" hatası aldı.

Whastapp'ta bazı kullanıcılar mesaj gönderip alırken gecikme yaşadığını söyledii. Yaşanan gecikmenin fotoğraf ve video gibi medyalarda daha da yoğunlaştığı kaydedildi.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından sorunla ilgili açıklama yaptı. Sayan, "USOM raporuna göre WhatsApp ve İnstagram trafiklerinde yaşanan kesintiler global çapta ve yurt dışı kaynaklıdır" dedi ve "Yaay ve BİP uygulamalarımızda herhangi bir hizmet kesintisi bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

SORUN GİDERİLDİ

 Türkiye'deki kullanıcıları da etkileyen sorun ilerleyen dakikalarda giderildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.