Hava Durumu

Yalova'daki lüks villada cesedi aranıyor... Başsavcılık'tan açıklama!

Yalova'nın Termal ilçesindeki Samanlı köyünde, Arap iş insanına ait olduğu belirtilen villada, Cemal Kaşıkçı'nın kayıp cesedi aranıyor. Villanın bahçesindeki su kuyusu ile yan villanın yüzme havuzunun bulunduğu bölümde aramalar yoğunlaştırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2018 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2018 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yalova'daki lüks villada cesedi aranıyor... Başsavcılık'tan açıklama!

Suudi Prensin arkadaşı olan Suudi bir işadamına ait olduğu belirtilen villadaki arama çalışmaları saat 11.00 sıralarında başladı. İstanbul'dan gelen özel donanımlı ekiplerin kokuya duyarlı köpeklerin desteğiyle villanın ön bahçe kısmındaki kuyuda aramalarını yoğunlaştırdığı bildirildi. 

Yan taraftaki villaya da geçen ekiplerin burada da yüzme havuzu çevresinde odaklandığı öğrenildi. Kriminal ekiplerin drone ile havadan da görüntü aldığı ve çalışmaların buna göre yönlendirildiği ifade ediliyor.  İki ayrı ekip de villaların içinde araştırmalarını sürdürüyor. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, yapılan ceset aramasına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayının soruşturulması kapsamında, 7, 18 ve 31 Ekim tarihli basın açıklamalarında ayrıntılı bilgi  verildiği hatırlatılarak, şu bilgilendirme yapıldı:

"Şüpheli ya da şüphelilerce daha önceden yapılan planlama  doğrultusunda Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan Krallığı İstanbul  Başkonsolosluğunda boğularak ve cesedi parçalara ayrılmak suretiyle  öldürülmüştür. Cumhuriyet Başsavcılığımızca, tüm boyutlarıyla yürütülen soruşturma sürecinde 1 ve 2 Ekim tarihlerinde bir plan dahilinde ülkemize gelerek  Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayını gerçekleştiren şüphelilerden Mansour Othman  M. Abbahussaın'ın olaydan bir gün önce, 1 Ekim'de Samanlı Köyü merkez Yalova  adresinde ikamet etmekte olan Suudi Arabistan vatandaşı 'Ghozan' kod adlı  Mohammed Ahmed A. Alfaozan isimli şahısla iletişim kurduğu tespit edilmiştir.

Yapılan bu görüşmenin, öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın cesedinin  parçalara ayrıldıktan sonra yok edilmesine/saklanmasına yönelik olduğu  değerlendirilmektedir. Bu sebeple İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin 2018/5664  sayılı kararına istinaden bugün Cumhuriyet Başsavcılığımız nezaretinde İstanbul  Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından arama işlemleri yapılmaktadır."

Açıklamada, gelişmeler konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılacağı  da ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.