Hava Durumu

Yargıtay bozdu, mahkeme direndi! Bursa'da cinayetten yargılanan muhtar hakkında önemli gelişme

Bursa'da mahalle kooperatifine ait marketi soyan 3 kişiden birini arkasından vurarak öldüren ve beraat eden muhtar, Yargıtay'ın kararı bozması ile tekrar hakim karşısına çıktı. Kararında direnen mahkeme heyeti, muhtar hakkında tekrar beraat kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2018 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2018 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yargıtay bozdu, mahkeme direndi! Bursa'da cinayetten yargılanan muhtar hakkında önemli gelişme

Olay Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesi Hamamlıkızık Mahallesi'nde 30 Nisan 2014 tarihinde meydana geldi. Mahalle kooperatifine ait markete giren 3 kişiyi fark eden Mahalle Muhtarı Feridun Çakır, hırsızların arkasından ateş etti. Kurşunlardan biri kaçan Adem Avcı'ya isabet etti. Sırtından vurulan Avcı hayatını kaybetti. 

Olaydan sonra tutuklanan mahalle muhtarı Feridun Çakır, Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Bir süre sonra kefaletle tahliye olan Feridun Çakır, tutuksuz yargılandı. Sanık savunmasında, "Silahımla otomobilin arkasından rastgele ateş ettim. Öldürmek amacıyla ateş etmedim. Meşru müdafaa kapsamında olay gerçekleşti" dedi. Mahkeme heyeti Çakır'a, eylemi 'meşru müdafaa ve zorunluluk hali' sınırında yer aldığı gerekçesiyle ceza vermedi. 

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, söz konusu eylemde 'meşru müdafaa ve zorunluluk hali' bulunmadığı, sanığın 'adam öldürmek' suçundan yargılanması gerektiğine hükmederek kararı bozdu. 

Sanık Çakır, aynı mahkemede yeniden yargılandı. Çakır, bozma kararından sonra yapılan ikinci duruşmaya katılmadı. 4 sayfadan oluşan savunma dilekçesini veren sanık avukatı, olayda 'meşru müdafaa ve zorunluluk hali' bulunduğunu ileri sürerek beraat talep etti. Savcı ise, Yargıtay'ın bozma kararı doğrultusunda sanığa 'adam öldürmek' suçundan ceza verilmesini, haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanarak 10 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, eski kararında direnerek, olayın 'meşru müdafaa ve zorunluluk hali' bulunduğu gerekçesiyle sanığa ceza verilmesine yer olmadığını kararlaştırdı. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.