Hava Durumu

Yataktan bir türlü çıkamıyorsanız bu tavsiyelere göz atın!

Erken uyumanıza rağmen bir türlü yataktan çıkamıyor, kendinizi yorgun ve isteksiz hissediyorsanız nedeni kış depresyonu olabilir. İşte sabahları uyanamayanlar için yataktan kaldıracak tavsiyeler...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2020 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2020 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yataktan bir türlü çıkamıyorsanız bu tavsiyelere göz atın!

Alarmınız çaldı erken uyumuş olmanıza rağmen yataktan çıkamıyor, bir türlü uyanamıyor, kendinizi halsiz ve mutsuz hissediyorsanız kış depresyonuna yakalanmış olabilirsiniz. Tüm bu yorgunluğun, isteksizliğin ve halsizliğin nedeni aslında güneş enerjisinden faydalanamamanız. Sabah işe/ okula gitmek için yola çıkıyorsunuz hava karanlık, akşam eve dönmek için yola çıkıyorsunuz yine hava karanlık.

Özellikle kadınları etkisi altına alan kış depresyonu insanların %10'nu etkiliyor. Yaz aylarındaki o enerjik, pozitif haller kış mevsimi ile ortadan kaybolunca kişileri endişeye ve mutsuzluğa sürükleyebiliyor.4

Güneşin verdiği enerji yoksunluğu yaşam kalitesini ciddi boyutlarda bozabiliyor. Üzerinizdeki rehaveti atmanın, geç yatsanız bile uykunuzu almış ve mutlu olarak uyanmanın yolları mevcut. Öğle saatlerinde kendinize vakit ayırın ve gün ışığında en az 30 dakika vakit geçirin.Evinizin ya da iş yerinizin gün ışığı alan bir bölümünde 10 ya da 15 dakika dinlenmek size iyi gelecektir.

Ayrıca gün ışığında yürüyüşe çıkmak en iyi alternatiflerden birisi. Üşütüp, hasta olmaktan korkuyorsanız yürüdükçe artan vücut ısınız sayesinde üşümeyecek, her gün yaptığınız bu yürüyüşler sayesinde sağlıklı olacak ve depresyondan kurtulacaksınız.

Karanlık ve kasvetli yerlerden kaçının. Gün ışığının olduğu saatlerde gerekiyorsa perdeleri sonuna kadar açın. Cam kenarlarında bulunmaya özen gösterin. Penceresi olmayan ve yapay ışıkla aydınlatılan ortamlarda çalışıyorsanız, sabah mesai saatinden önce ve hafta sonları güneşli ortamlarda bulunmaya çalışın.

D vitamini açısından zengin gıdalar tüketin. Ton balığı, Somon ve Uskumru gibi yağlı balıklar, İstiridye, yumurta ve patates en az bir öğününüzde mutlaka bulunsun.

Unutmayın ki zaten kış depresyonundasınız. Sosyal medyada karşılaşacağınız olumsuz eleştiriler, sizi üzecek kareler, kafanıza takmanıza neden olacak pek çok şey bu dönemde sizi daha da mutsuz edebilir.

Sosyal medyada karşılaşacağınız ve sizi uykusuz bırakacak, sabah uyandığınızda aklınızı kurcalayak şeylere yatağınızda yakalanmayın. Kitap okuyun, klasik müzik dinleyin ya da ılık bir duş alın ve teknolojiden uzak durun.

Ya da bir kaç gün dinlenmek de size iyi gelebilir. İşe/ okula gitmemek ve tüm gün televizyon karşısında uzanmak bazen tüm dertlere çözüm olabilir. İşten izin almak için bahaneniz kalmadıysa bunu deneyebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.