Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Halk Müziği Bölümü, 2017-2018 sanat sezonunu muhteşem bir konserle açtı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'ndaki konsere, sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Ücretsiz olarak verilen konserde, saatler öncesinden salonu dolduran Bursalılar eşsiz bir müzik ziyafeti yaşadı. Konserin ilk bölümünde Türk Halk Müziği Bölümü sanatçıları, Züleyha Savaş şefliğinde koro ve solo halinde eserler seslendirdi. Anadolu'nun her yöresinden ezgiler sunan sanatçılar, dinleyenlere keyifli anlar yaşattı. Konser, Büyükşehir Belediyesi Karagöz Halk Dansları Topluluğu'nun gösterileriyle de renklendi.
TÜRKÜ ŞÖLENİ
Muhteşem konserin ikinci bölümünde ise usta sanatçı Yavuz Bingöl sahneye çıktı. Bursalılardan yoğun ilgi gören sanatçı, Türk Halk Müziği'nin önemli eserlerini seslendirdi. Saz ve gitar çalarak türküleri söyleyen Yavuz Bingöl, performansıyla göz doldurdu. 'Sarı Gelin', 'Dostum', 'Minnet Eylemem', 'Ervahı Ezelden', 'Kara Tren' gibi eserleri sanatseverler için seslendiren Bingöl, müzikseverlerden büyük alkış aldı. Bursa'ya çok sık gidip geldiğini ve bu şehirde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Bingöl, konserden dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.
Konseri keyifle izleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Bursa Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bakan ve Orkestra Şube Müdürü Turgay Mercan, konserin sonunda, Yavuz Bingöl ve Züleyha Savaş'a çiçek verdi.
Kaynak: IHA
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da kısıtlama saatinde eline balyoz alan Tamer ...
Valilik az önce duyurdu! Bursa'da uzaktan eğ...Bursa Valiliği, tüm resmi ilkokul, ortaokul ve lise ...
Bursa'da motosiklet kazası! Acı içinde kıvra...Bursa'da iki motosiklet çarpıştı, kazada sürücülerde...
Bursa Valiliği duyurdu! 17 Mayıs'a kadar izi...Bursa Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında si...
Bursa'da yolcu midibüsü devrildi! Yaralılar ...Bursa'da toplu taşıma midibüsü MOBESE direğine çarpt...
Resmi Gazete'de yayımlandı! Kripto paralarla...TCMB'nin ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamas...
Korkulan oluyor! Bayramda 10 günlük tam kapa...Kabine toplantısında alınan kararlarla birlikte koro...
Bursa ulaşımı için önemli uyarı! Geç kalmada...Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Covid-19 salgın...
Ölümden döndü! Bursa'da küçük kızın midesind...Bursa'da arkadaşlarıyla birlikte oynarken, boğazına ...
Merkez Bankası Başkanı'ndan '128 milyar dola...Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavc...
Bakan Pakdemirli'nin uçağı acil iniş yaptıAnkara'dan Şırnak'a giden Tarım Bakanı Bekir Pakdemi...
Çocuklar için değer! Bursalı öğretmen istedi...Kars'ta görev yapan Bursalı İlkokul Öğretmeninin ist...
İzmir'de FETÖ operasyonu: 27 şüpheli tutukla...İzmir'de, polisin FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlediği op...
Bursa'da dilenci operasyonu! Beresine kadar ...Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başk...
Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden Alparslan T...Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Hamidiye ve Yal...