Hava Durumu

Yaz tatili için yeşil ışık! Almanya Türkiye'yi işaret etti

Avrupa ülkelerinden peş peşe yaz tatili açıklamaları yapıldı, Alman televizyonu Türkiye'yi öne çıkardı. Corona virüsün başlangıç yeri olan Çin'in Hubei eyaletinde bugün okullar açılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2020 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2020 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yaz tatili için yeşil ışık! Almanya Türkiye'yi işaret etti

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, corona virüs salgının kontrol altında tutulursa, İtalyanların bu yaz tatil yapabilmesini umduğunu söyledi.

Almanya Turizm Bakanı Thomas Bareiss de durum kontrolde kalırsa, Almanların 4-8 hafta içinde komşu ülkelere yaz tatiline gidebileceğini belirtti.

Yunan Turizm Bakanı Haris Theocharis, ülkenin kademeli olarak ziyaretçilere açılacağını, ilk etapta kara yolu ile ulaşımın hava yolundan daha güvenli olacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise henüz tatil planları için erken olduğunu aktardı.


ALMAN TELEVİZYONU TÜRKİYE'Yİ ÖNE ÇIKARMIŞTI

Alman televizyonu Die Welt, geçen hafta yaptığı bir haberde tatil alternatifi için Türkiye'yi öne çıkarmıştı.

Seyahat yasağının kalkacağı 15 Haziran'dan sonraki muhtemel tatil rotalarını inceleyen Die Welt, Türkiye'nin yaz mevsiminde tercih edilecek yerler arasında olduğu tahminini ekrana getirmişti.

Die Welt'e göre, İtalya, İspanya, Fransa gibi özellikle yabancı turistler için popüler olan tatil noktalarının büyük bir risk taşıyor.


AIRBNB REZERVASYONLARI YÜKSELİŞE GEÇTİ

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre ise, ev kiralama ve konaklama uygulaması Airbnb'ye Avrupa'dan olan talep yeniden artışa geçti.

Airbnb CEO'su Brian Chesky gazeteye verdiği bilgide, Danimarka ve Hollanda başta olmak üzere Norveç, Avusturya, İsveç ve İsviçre'de iç talebin artmaya başladığını belirtti. Chesky "Talepteki artış iki haftaki tahminlerimizin bile ötesinde. Ancak bu durum geçici mi kalıcı mı kimse bilmiyor" dedi.

Airbnb Salı günü yaptığı açıklamada 7 bin 500 çalışanından 1900'ünü salgın nedeniyle işten çıkarmak zorunda kalacağını açıklamıştı.

12.25 : Corona virüsün en çok yayıldığı ülkelerde nüfusa oranla en fazla ölümün gerçekleştiği Belçika'da, bir günde 229 kişi daha yaşamını yitirdi.

Belçika'da Covid-19 şimdiye kadar 8 bin 339 can aldı.

Ülkedeki vakalara son 24 saatte 272 pozitif test daha eklendi ve corona virüse yakalananların sayısı 50 bin 781'e ulaştı.

Gelecek hafta normalleşme adımlarını atmaya hazırlanan Belçika'da, yerel basın alışveriş günlerinin doğum tarihlerine göre bölünebileceğini bildiriyor.

Avrupa ülkesinde 18 Mayıs'ta okullar kademeli olarak açılacak ancak plana karşı çıkan bazı veliler imza kampanyası başlattı. Kampanyaya şimdiye kadar 75 bin imza atıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.