Hava Durumu

Yazıklar olsun... Bursa sahillerinden çıkanlar 'pes' dedirtti!

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çalışmaları kapsamında, sahillerdeki balıkçı barınakları temizlendi. Gemlik'in Kurşunlu Mahallesinde denizden çıkanlar ise şaşkına çevirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2020 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2020 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yazıklar olsun... Bursa sahillerinden çıkanlar 'pes' dedirtti!

Güzelyalı balıkçı barınağından başlatılan çalışma, Mudanya İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından Arnavutköy Balıkçı barınağında da eş zamanlı devam ettirildi. Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer'in de katıldığı dip temizliğinde bir tona yakın çöp çıkarıldı.

Temizlik çalışmasına Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Barış Bozkurt, Bursa Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, Gemlik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Tuna, barınak idarecileri ve dalgıçlar katıldı.

Barınak bölümünde yapılan temizlik çalışmasının ilk etabında 23 tane farklı ölçülerde araç lastiği çıkarıldı. Kağıt paradan farklı plastik atıklara kadar pek çok atık çıkarılarak balıkçı barınağı temizlendi.

İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, "Bursa ilimizde bulunan 9 balıkçı barınağında eş zamanlı dip temizliği yapmak üzere buradayız. Bu programa çok önem veriyoruz, çünkü balıkçılar ya da balıkçı olmayanlar, açık denizden denizlerimize atılan atıklar denizlerimizde büyük kirliliğe sebebiyet veriyor. Balıkçı barınaklarımızın arzu edilen güzelliğe ulaşması için böyle bir faaliyet yapmaktayız. Hizmeti geçenlere ve iştirâk edenlere teşekkür ediyor, daha sağlıklı denize ve sağlıklı balıklar tüketmeyi diliyoruz" dedi.

Gemlik'in Kurşunlu Mahallesinde bulunan balıkçı barınağında ise denizden çıkanlar şaşırttı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.