Şüphesiz yaşadıklarımız kadar yediklerimizin de mutluluğumuz üzerinde büyük etkisi var. Hatta bazı beslenme alışkanlıklarının kişileri mutsuz ettiği bilimsel araştırmalarla da kanıtlandı. Mutluluğun formülünün yeterli ve dengeli beslenmekten geçtiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu "Bazı besinler ruh halinizi düzenlemeye yardımcı olan, serotonin üretimini sağlayan triptofan amino asidi içerirler" dedi. "Mutluluk hormonu sağlayan yiyecekler nelerdir?" sorusunun cevabını merak edenler için işte liste...
Haber Giriş Tarihi: 10.05.2021 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2021 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sebze ve meyvelerin çok iyi bir antioksidan olduğunu vurgulayan Dyt. Aksoylu, "Vitamin ve mineral kaynağıdır, hepsi mutluluk verir.
Bunların en başında muz geliyor, nar, yazın çilek, ahududu, böğürtlen, kivi de mutlu eder.
Meyvelerin vitamin ve mineralinden yararlanmak için mevsiminde tüketmeliyiz.
Kefir, yoğurt, ayran gibi probiyotik içeren ürünler de kişiyi mutlu eder" dedi.
Az su içmek de mutsuz ediyor
Toplum olarak az su tüketildiğini söyleyen Aksoylu, "Az su tüketimi kişiyi mutsuz eder, çalışma kapasitemizi düşürür. Aynı zamanda çok fazla kafein tüketimi de mutsuzluğa neden olur. Kahveyi aşırıya kaçmadan içmeliyiz.
Asitli içecekler, meyve suları, çay su grubunda yer almıyor. 100 kilo olan bir kadın günlük 3 litre, erkek ise 3,5 litre su içmeli. 60 kiloda olan bir kadın 1,5-2 litre erkek ise 2-2,5 litre su tüketmeli.
Suyu fazla içmek de zararlı çünkü vücuttaki bazı mineral dengesini bozuyor.
Aşırı kafein tüketimi de mutlu olmamıza yol açan minerallerin vücudumuzdan atılmasına neden olur.
1 filtre kahve, 2 Türk kahvesi, 2 de çay içtiğinizde bu günlük kafein ihtiyacınızı karşılıyor" diye konuştu.
Kakao oranı yüksek olan çikolata yiyebilirsiniz ama...
Uyku düzeninin kişinin psikolojisini etkilediğini belirten Dyt. Aksoylu, "İçinde serotonin olan gıdalar bizi mutlu eder. Yeterli ve dengeli beslenme bizi mutluluğa götürecek en önemli unsurdur.
Makarna, tatlı, çikolata yemeği çok seviyoruz bunları dengeli tüketirsek zarar vermezler. Fakat şekerli gıdaları yüksek miktarda yersek mutsuz oluruz.
Kakao oranı yüksek olan çikolata yerseniz mutlu olursunuz ancak fazla tüketirseniz mutsuz olursunuz" ifadelerini kullandı.
Yeşil yaprakları sebzeler depresyonun ilacı
Ispanakta depresyonu hafifleten ve yorgunluğu azaltan folik asit bulunduğunu anlatan Dyt. Aksoylu, "Yeşil yapraklı sebzelerden ıspanak, pazı, brokoli, karnabahar, pırasa, kırmızı lahana, semiz otu tüketin.
Kuru yemiş de yiyebiliriz ama dengeli olmalıyız çünkü kalorisi yüksek. Ceviz omaga-3 kaynağı, bağışıklığı güçlendirir. Hindi eti ve yulaf da yenmeli" diye konuştu.
Simit ve poğaçanın yanında peynir ve yumurta yiyin
Karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin bağışıklığı sistemini zayıflattığını aktaran Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Sabah simit veya poğaça yediyseniz yanına peynir ve yumurta ekleyin.
Öğlen de sebze tüketin; böyle dengelersek hem sağlığımız bozulmaz hem de zararsız olduğu için mutsuzluğun önüne geçilir.
Yumurta en elzem besin kaynaklarımızdan biridir, her sabah tüketilebilir. Çok iyi bir protein kaynağıdır, tok tutar" ifadelerini kullandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Yediğinizde vücutta mutluluk hormonu salgılatıyorlar!
Şüphesiz yaşadıklarımız kadar yediklerimizin de mutluluğumuz üzerinde büyük etkisi var. Hatta bazı beslenme alışkanlıklarının kişileri mutsuz ettiği bilimsel araştırmalarla da kanıtlandı. Mutluluğun formülünün yeterli ve dengeli beslenmekten geçtiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu "Bazı besinler ruh halinizi düzenlemeye yardımcı olan, serotonin üretimini sağlayan triptofan amino asidi içerirler" dedi. "Mutluluk hormonu sağlayan yiyecekler nelerdir?" sorusunun cevabını merak edenler için işte liste...
Sebze ve meyvelerin çok iyi bir antioksidan olduğunu vurgulayan Dyt. Aksoylu, "Vitamin ve mineral kaynağıdır, hepsi mutluluk verir.
Bunların en başında muz geliyor, nar, yazın çilek, ahududu, böğürtlen, kivi de mutlu eder.
Meyvelerin vitamin ve mineralinden yararlanmak için mevsiminde tüketmeliyiz.
Kefir, yoğurt, ayran gibi probiyotik içeren ürünler de kişiyi mutlu eder" dedi.
Az su içmek de mutsuz ediyor
Toplum olarak az su tüketildiğini söyleyen Aksoylu, "Az su tüketimi kişiyi mutsuz eder, çalışma kapasitemizi düşürür. Aynı zamanda çok fazla kafein tüketimi de mutsuzluğa neden olur. Kahveyi aşırıya kaçmadan içmeliyiz.
Asitli içecekler, meyve suları, çay su grubunda yer almıyor. 100 kilo olan bir kadın günlük 3 litre, erkek ise 3,5 litre su içmeli. 60 kiloda olan bir kadın 1,5-2 litre erkek ise 2-2,5 litre su tüketmeli.
Suyu fazla içmek de zararlı çünkü vücuttaki bazı mineral dengesini bozuyor.
Aşırı kafein tüketimi de mutlu olmamıza yol açan minerallerin vücudumuzdan atılmasına neden olur.
1 filtre kahve, 2 Türk kahvesi, 2 de çay içtiğinizde bu günlük kafein ihtiyacınızı karşılıyor" diye konuştu.
Kakao oranı yüksek olan çikolata yiyebilirsiniz ama...
Uyku düzeninin kişinin psikolojisini etkilediğini belirten Dyt. Aksoylu, "İçinde serotonin olan gıdalar bizi mutlu eder. Yeterli ve dengeli beslenme bizi mutluluğa götürecek en önemli unsurdur.
Makarna, tatlı, çikolata yemeği çok seviyoruz bunları dengeli tüketirsek zarar vermezler. Fakat şekerli gıdaları yüksek miktarda yersek mutsuz oluruz.
Kakao oranı yüksek olan çikolata yerseniz mutlu olursunuz ancak fazla tüketirseniz mutsuz olursunuz" ifadelerini kullandı.
Yeşil yaprakları sebzeler depresyonun ilacı
Ispanakta depresyonu hafifleten ve yorgunluğu azaltan folik asit bulunduğunu anlatan Dyt. Aksoylu, "Yeşil yapraklı sebzelerden ıspanak, pazı, brokoli, karnabahar, pırasa, kırmızı lahana, semiz otu tüketin.
Kuru yemiş de yiyebiliriz ama dengeli olmalıyız çünkü kalorisi yüksek. Ceviz omaga-3 kaynağı, bağışıklığı güçlendirir. Hindi eti ve yulaf da yenmeli" diye konuştu.
Simit ve poğaçanın yanında peynir ve yumurta yiyin
Karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin bağışıklığı sistemini zayıflattığını aktaran Dyt. Yıldız Melek Aksoylu, "Sabah simit veya poğaça yediyseniz yanına peynir ve yumurta ekleyin.
Öğlen de sebze tüketin; böyle dengelersek hem sağlığımız bozulmaz hem de zararsız olduğu için mutsuzluğun önüne geçilir.
Yumurta en elzem besin kaynaklarımızdan biridir, her sabah tüketilebilir. Çok iyi bir protein kaynağıdır, tok tutar" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Milliyet
En Çok Okunan Haberler
Tayvan’da 6.1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Sözcüsü Keçeli açıkladı: Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı!
Sağlık Turizmi Acentası Açmak
Bursa'da 65 adet suç kaydı bulunuyordu! Jandarma yakaladı
Minik Timsahlara tam destek!
Bakan Bak'tan, Ergin Ataman'a destek
Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a "Fahri Profesörlük" ünvanı