Hava Durumu

Yeni çıkan kitapta ilginç iddia: 'Trump, Erdoğan'ın sesinden hoşlanıyor'

Washington Post muhabirleri Carol Leoning ve Philip Rucker'ın kaleme aldığı 'A Very Stable Genius' (Çok İstikrarlı Bir Dahi) adlı kitap, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hayranlık duyduğunu ortaya çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 16:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni çıkan kitapta ilginç iddia: 'Trump, Erdoğan'ın sesinden hoşlanıyor'

Carol Leoning ve Philip Rucker'ın 21 Ocak'ta piyasaya sürülen kitabında, Trump'ın Erdoğan hakkındaki düşüncelerine ilişkin önemli tespitlere yer verildi. Sputnik'in aktardığına göre, kitapta, "Trump, uzun süredir Erdoğan'a hayranlık duyuyor. Trump'ı özellikle Erdoğan'ın sert siyasi mizacı ve rakiplerini kolayca alt etmesi etkiliyor" dendi.

'Trump, Erdoğan'ın sesinden hoşlanıyor'

Kitap için açıklamalarda bulunan Trump'ın adı gizli tutulan yardımcılarından biri, "Toplumun kendisine ve diğer siyasilere nasıl yaklaştığına son derece dikkat eden Trump, Erdoğan'ın 'derin ve emredici' sesinden hoşlanıyor. Onun sesinde güçlü ve ürpertici bir şey var" dedi.

'Trump, Suriye'den çekilme kararını Erdoğan'la konuştuktan sonra aldı'

Leoning ve Rucker, daha önce basına yansıdığı gibi, Trump'ın ABD askerlerini Suriye'den çekme kararını 14 Aralık 2018'de Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinden sonra aldığını belirtti.

Bu kararın ABD yönetimindeki üst düzey isimler için beklenmedik gelişme olduğunu kaydeden Leoning ve Rucker, "Suriye'den çekilmeye kararlılıkla karşı çıkan dönemin Savunma Bakanı James Mattis, Trump'ın bu adımını destekler biçimde bir basın açıklaması yapmayı reddetti" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.