Hava Durumu

'Yeni Gemlik'in önü açıldı'

Yeni yayımlanan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de yer alan Gemlik'le ilgili karar ilçeyi sevince boğdu.  Müjdeli haberin uzun süredir beklendiğini belirten Başkan Refik Yılmaz,  "KHK ile Yeni Gemlik'in önündeki bütün engeller kalkmış oldu" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2017 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2017 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Yeni Gemlik'in önü açıldı'

696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Deprem Gemlik'te risk olmaktan çıkıyor. KHK'nın geçici 25. Maddesine göre orman olarak muhafazasında bilim ve fen bakımından hiçbir yarar görülmeyen ve tarım alanına da dönüştürülmesi mümkün olmayan yaklaşık 280 hektarlık alan toplu konut yapımına açılabilecek.  İlçeyi sevince boğan kararla ilgili değerlendirme yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cihatlı Mahallesinde başlatılan 1400 konutlu toplu konut hamlesinin 8 bin konut daha yapılarak devam edebileceğinin müjdesini verdi.

TALEP ÇOK YOĞUNDU

"Talep çok yoğundu. Alternatif alan bulamıyorduk. KHK ile Yeni Gemlik'in önündeki bütün engeller kalkmış oldu" diyen Yılmaz, "Bu bölgelere 8 bin konut daha yapılabilecek. Planlarımız hazır. Hemşehrilerimize sağlam zemin üzerinde deniz manzaralı alanlarda modern ve konforlu konutlar inşa edeceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hareket ediyoruz. Hükümetimiz Van depreminde bir yılda 17 bin konut yaparak, Van'ı deprem riskinden kurtardığı gibi Gemlik için de özel yasa yaparak ilçemizi deprem riskinden kurtarmış oldu" dedi.

ALTERNATİF YERLEŞİM ALANI

Başkan Yılmaz, Gemlik'in her tarafı zeytin ağacı olduğu için alternatif alanların bulunamadığına dikkat çekerek, bu yasa ile bir taraftan zeytin ağaçları korunurken, diğer yandan da alternatif yerleşim alanları sağlanmış olduğunu ifade etti.

HUKUKSUZLUK...

Söz konusu karara CHP'den ise tepki geldi. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, "Afete karşı elbette ki tedbir alalım ama bir gece yarısı KHK'sı ile Gemliklilerin fikrini sormadan, uzman görüşleri alınmadan, yargı yolu kapatılarak düzenleme yapılması doğru değildir. İstanbul'a, Bursa'ya yapılan ihanetlerin bir benzerini Gemlik'e yapmak istiyorlarsa bilinsin ki buna izin vermeyeceğiz. Aklımıza Doğanbey TOKİ konutları geldikçe ürperiyoruz. Gemliklileri korumak ortak akıldan, katılımcılıktan, bilimsellikten ve her şeyden önce hukuka uygunluktan geçer" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.