Hava Durumu

Yeni parti Kasım'da kurulacak

TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuşan Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan,Meral Kaşener liderliğindeki yeni partinin Kasım ayı sonuna doğru kurulacağını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2017 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni parti Kasım'da kurulacak

Okutan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yeni parti kurma çalışmaları kamuoyunca bilinen Meral Akşener'e yönelik siyasi eleştiri dozunu aşan söylemlerde bulunulduğunu belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Akşener'in kadın kimliğine yönelik edep ve ahlak dışı beyanlarla karşı karşıya kaldığını anlatan Okutan, bunu yapanların İslamcı kimlik taşımasının ise ayrıca üzücü olduğunu ifade etti.  Okutan, "Yapacaksanız Sayın Akşener ile siyasi mücadele yapın. Şaka ve mizah perdesi altında tuhaf göndermelerle kendinizi çukura düşürmeyin" diye konuştu.

VİCDAN SAHİBİ BİR AK PARTİLİ YOK MU?

İktidarın Türkiye'yi getirdiği durumu da eleştiren Okutan, "Ne günlere kaldık. Adında adalet olan bir partimiz adaletsizliği zirveye tırmandırdı. CHP adalet savunucusu oldu. CHP'nin adalet savunucusu, kendilerinin de adalet yıkıcısı olmasının onları hangi duruma düşürdüğünü gören akıl ve vicdan sahibi bir AK Parti'li yok mu?" değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamalarının ardından yeni kurulacak partiyle ilgili gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Okutan, istişare süreçlerinin devam ettiğini bildirdi. Ülkenin demokratik ölçüler ve siyaset açısından kaygan bir zeminde olduğuna işaret eden Okutan, bu nedenle temkinli adımlar attıklarını kaydetti.

Okutan, "Bir taraftan istişare sürecimiz tamamlanırken bir taraftan da yeni isimlerle temaslarımız sürüyor." dedi. 

KİMSE BİLMİYOR

Gelişmeleri yakından izleyerek adım attıklarını ifade eden Okutan, "Yarın bir seçim olup olmayacağını kimse bilmiyor. Sayın Başbakan da bilmiyor. Diyelim ki karşımıza böyle bir şey çıkarsa, o durumlara da bir hazırlığımız var. Ama biz dikkatli ve emin adımlarla çalışmaları götürüyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Bir gazetecinin "Yarın seçim olsa ona da hazırsınız yani?" sözleri üzerine Okutan, "Bir taraftan hazırlanıyoruz." karşılığını verdi.

Okutan, "Kurulu bir partiye iltisak mı edeceksiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Çalışmalarımızı hızlandırabilecek, hemen sonuçlandırabilecek ilk temaslar, ilk turlar yapıldı. Bunun içinde grup kurma da dahil, burada şimdiden ifade etmeyi uygun görmediğim hazırlıklarımız var. Ama esas çalışmamız, seçimin zamanında yapılabileceğini değerlendirerek daha dikkatli davranıyoruz."

KADRO ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Meral Akşener liderliğinde kurulacak yeni partiyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirten Nuri Okutan, kurucular ve kadrolara ilişkin temaslarının sürdüğünü de bildirdi. Okutan yeni partinin Kasım sonuna doğru kurulabileceğini ama bu takvimin de gelişmelere bağlı olarak değişebileceğini ifade etti.

Nuri Okutan "biz kadro ve diğer hazırlıklar bakımından da çalışmalarımızı hızlandırabilecek ve hemen sonuçlandırabilecek durumdayız. İlk temaslar, ilk turlar bu manada yapıldı. Bunun içine grup kurma da dahildir. Biz seçimin zamanında yapılabileceğini değerlendirerek daha dikkatli davranıyoruz. Kadroları oluştururken, bütçe oluştururken, diğer temaslarımızı yaparken dikkatli ve özenli hareket ediyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.