Hava Durumu

Yeni salgın alarmı! Saatler içinde öldürüyor

2019'nin son günlerinde hayatımıza giren koronavirüs dünyanın bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ederken yeni bir salgın ortaya çıktı. Uzmanlar saatler içinde kurbanlarını öldüren hastalıktan en çok etkilenen yaş grubu ve semptomları açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2021 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2021 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni salgın alarmı! Saatler içinde öldürüyor

Dünyanın koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesi son sürat devam ediyor. Her gün binlerce cana mal olan virüs 237 milyondan fazla insana bulaşırken 5 milyona yakın insanı öldürdü. Son dönemde varyantlar ile gündemde olan virüs gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ediyor. Koronavirüsün en dikkat çeken varyantı ise kuşkusuz Delta.

Daha bulaşıcı ve ölümcül olduğu bilimsel olarak kanıtlanan Delta, dünya genelindeki vaka ve ölümlerde artışın bir numaralı nedeni olarak gösteriliyor.

HİNDİSTAN'DA YENİ SALGIN! 

Zira ilk olarak Hindistan'da görülen Delta varyantı orijinal virüsü (Wuhan versiyonu) geride bırakarak dünya genelindeki baskın tür olmayı başardı. Delta'nın ortaya çıktığı ülke olan Hindistan ise tabiri caizse yeni bir salgın haberi ile yürekleri ağza getirdi.

SAATLER İÇERSİNDE ÖLDÜRÜYOR 

Ülkede görülen yeni bir salgın 24 çocuğun ölümüne neden oldu. İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, ölümler hastalık görüldükten sonra saatler içeresinde meydana geldi. Haryana, Palwal'daki sağlık görevlileri tarafından 'gizemli hastalık' olarak adlandırılan bu durum ağırlıklı olarak yüksek ateşe neden oluyor. Ancak sağlık görevlileri, öldürücü ateşin nedenini açıklığa kavuşturamadı.

SEMPTOMLARI AÇIKLADILAR 

Uzmanlar bu hastalığa bir virüsün neden olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Yüksek ateşin haricinde en yaygın görülen semptomlar ise eklem ağrıları, baş ağrıları, dehidrasyon ve mide bulantısı olarak sıralanıyor. Ülkede paniğe neden olan bu durum ile ilgili soruşturma başlatıldı. Dr Neeta Kulshrestha'nın 'Hastanelerdeki hastalar, özellikle çocuklar çok hızlı ölüyor' sözleri ise durumun vahametini gözler önüne serdi.

Henüz resmi bir açıklama bulunmasa da uzmanlar sivrisinek kaynaklı viral bir enfeksiyon olan dang hummasının ölümlerin ana nedeni olabileceğine inanıyorlar. Dang virüsü ile hastalanan insanların yaklaşık yüzde 5'i bu durumdan ciddi bir şekilde etkileniyor. Bunların küçük bir bölümünde hastalık hayati riskin oluşmasına neden oluyor.

Semptomlar ise kişi dang virüsüne maruz kaldıktan sonra 3 ila 14 gün arasında ortaya çıkıyor. Genellikle, çocuklarda dang hummasının semptomları soğuk algınlığı veya mide iltihabı (kusma ve ishal) semptomları ile aynıdır. Çocukları yetişkinlere oranla daha çok etkileyen Dang virüsü bulaşan insanların yüzde 80'inde hiçbir semptom görülmemekte ya da sadece hafif semptomlar oluşmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.