Hava Durumu

Yeni uçaklarla mücadele hız kazandı

Türkiye'de altı gün önce başlayan orman yangınlarının çoğu söndürüldü ancak Marmaris, Bodrum, Milas, Çökertme, Türkevleri, Gökbel, Muğla-Seydikemer, Köyceğiz, Balıkesir-Savaştepe, Akpınar, Denizli-Tavas bölgelerinde devam ediyor. İspanya'dan gelen uçaklar yangın söndürme çalışmalarına katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2021 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2021 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni uçaklarla mücadele hız kazandı

Bodrum'da Yukarı ve Aşağı Mazı mahalleleri ile Armutçuk ve Kissebükü mevkisindeki orman yangını sürüyor.

Milas'ın Beyciler Mahallesi'nde 3 gün önce başlayan orman yangını Ören Türkevleri, Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri ile Bodrum'un Aşağı Mazı, Yukarı Mazı mahallelerinde etkili oluyor.

Söndürme çalışmaları havadan va karadan sürüyor. Havadan uçak ve helikopterler, karadan da çok sayıda arazöz, itfaiye, orman işçileri, bazı dernekler, gönüllüler ve vatandaşlar yangına müdahale ediyor.

Rüzgar yangında alevlerin hızla yayılmasına sebop oluyor. Alevlere arazöz ve itfaiye ile birlikte Emniyet'e ait TOMA'larla da müdahale ediliyor. Jandarma yangın bölgesine özel araçların girmesine izin vermiyor.

Muğla'da 4 yerleşim yeri tahliye edildi

Muğla'nın ilçelerinde dört yerleşim yeri tahliye edildi. Seydikemer ilçesi Çökek Mahallesi'ndeki yangına müdahale devam ediyor. Yangının yerleşim alanlarına yaklaşması nedeniyle Çökek ile Dereköy mahallelerini tedbir amaçlı boşaltılması için vatandaşlar uyarıldı.

Mahalle sakinleri kendi araçları, kamyonlar ve belediyeler tarafından tahsis edilen araçlarla, daha güvenli bölgeye gitmeye başladı.

Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın ise Çayhisar Mahallesi ile Zeytinalanı Mahallesi Taşdibi mevkisindeki yerleşim yerlerine yaklaştı.

İspanya'dan gelen 2 uçak yangınlara müdahale ediyor

İspanya'dan gelen iki yangın söndürme uçağı, Muğla'daki orman yangınlarına müdahale ediyor.

Dalaman Havalimanı'na konuşlanan uçaklar, Yangın Yönetim Merkezince verilen koordinatlar doğrultusunda orman yangınının etkili olduğu bölgelerde söndürme çalışmalarına katılıyor.

27 kişiden oluşan İspanyol ekip, gün içerisinde Marmaris, Milas, Köyceğiz ilçelerindeki yangınlara müdahalede bulundu.

Balıkesir'de çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı. 7 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 3 su tankeriyle müdahale edilen yangına köylüler de traktörlerine bağladıkları su tankerleriyle destek verdi.

Üç saatlik çalışmanın ardından yangın, kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam eden yangın nedeniyle yaklaşık 5 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Öte yandan Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Akpınar Mahallesi'nde çıkan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangını kontrol altına alınmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Tavas'ta orman yangını

Denizli'nin Tavas ilçesinde Pınarlık mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etmeye başladı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına havadan da müdahale sürüyor.

Manavgat'ta yangın 7. gününde

Gündoğmuş İlçesi'nde devam eden yangına müdahale devam ediyor. Bir mahalle tahliye edildi.

Yangına ara mahallelerde ararözlerle müdahale ediliyor. Helikopterler de havadan müdahale ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.