Hava Durumu

Yeni yasaklar için karar günü! İşte Bilim Kurulu'nun önerileri...

Koronavirüs salgınında vaka ve ölüm sayıları artarken, gözler bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne çevrildi. Hafta sonu sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, yasağın bazı illerde hafta içi de uygulanması ve büyükşehirlere seyahat kısıtlaması gibi yeni önlemler bekleniyor. 65 yaş üstü ve 20 yaş altına üç saatlik sokak izni de kısalabilir.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2020 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2020 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yeni yasaklar için karar günü! İşte Bilim Kurulu'nun önerileri...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen cuma günü "Yeni tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız" açıklamasının ardından bugün Beştepe'de toplanacak kabinenin ana gündem maddesi koronavirüs salgınına karşı alınacak yeni önlemler ve kısıtlamalar olacak. Hürriyet'in haberine göre, toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son 10 günlük tabloyla ilgili kapsamlı bir sunum yapacak. İllerdeki son koronavirüs tablosu ve aşı çalışmaları da değerlendirilecek. Bir önceki kabine toplantısında alınan tedbirlerin salgınla mücadeleye etkisi masaya yatırılırken, Bilim Kurulu'nun önerileri değerlendirilecek.

BİLİM KURULU'NUN ÖNERİLERİ 

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda toplantıdan çıkması muhtemel bazı kararlar şöyle:

- İki haftadır hafta sonları saat 20.00'den sabah saat 10.00'a kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı salgının ilk günlerindeki gibi tüm güne yayılabilir.

- Salgının kontrol altına alınamadığı bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağına hafta içi günler de dahil edilebilir.

- Toplantıda vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat kısıtlaması getirilebilir.

- Havaların soğumasına paralel olarak yüksek risk grubunda olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların her gün dışarı çıkabildiği 3 saatlik sürenin azaltılması da planlanıyor.

- Yine salgının seyrine bağlı olarak kalabalık oluşmasının önlenmesi amacıyla bazı mekanlara sınırlama getirilebileceği de belirtiliyor.

KARARLARI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK 

Kritik kabine toplantısında alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşmasıyla kamuoyuna duyurması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.