Hava Durumu

Yenidönem'e bir ödül daha

Bursa'da Amatör Sporun enleri belli olurken, gazetemiz YeniDönem'in köşe yazarlarından Mustafa Özkeskin de amatör sporlara katkılarından ötürü ödüle layık görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2017 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2017 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yenidönem'e bir ödül daha

Ali ŞAHİN

Amatör Spor Haftası sebebiyle Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun ortaklaşa düzenlediği etkinlikte 2017 yılında sporun gelişimine katkı sağlayan başarılı sporcular ve spor adamları ödüllendirildi. 'Bursa'da Sporun En'leri Ödülleri' adı altında gerçekleşen törenin açılış konuşmasını Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (BASKF) Başkanı Osman Kılıç yaparken amatör futbol konusunda bilgiler verdi.

YILDA 6 BİN MÜSABAKA

BASKF olarak daha çok futbolla ilgilendiklerini ve bu dalda 216 aktif takımın olduğunu belirten Başkan Kılıç "Şu an için aktif 17 bin sporcumuz var. Lisanslı sporcu sayımız ise 50 binleri buluyor. Yılda 6 bin müsabaka yapar konuma geldik. Hakem, antrenör, saha komiserleri ve sağlık ekiplerini de düşünürsek büyük bir organizasyona imza atıyoruz. Yılda oynanan müsabaka konusunda İstanbul'dan sonra  2. sıradayız. Bunun en büyük sebeplerinden birisi Bursa'nın spor kenti olması. Bunu başarmamızda bize yardımcı olan sporcu, antrenör, başkan ve basın mensubu olmak üzere çok önemli isimler bugün aramızda. Bu vesile ile bir kez daha Amatör Spor Haftanızı kutluyorum" dedi.

KASIMDA MİLLİ MAÇ VAR

Kılıç'ın ardından kürsüye gelen Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Süleyman Şahin görevde 7. yılına girdiğini belirtirken, şehirde yapılan ve yapımı devam eden spor tesisleri hakkında bilgi verdi. 2011-2017 yılları arasındaki sporcu sayıları ve elde edilen başarıları da konuklara aktaran Şahin, Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda da 24 Kasım'da bir milli maç oynanacağını müjdeledi.

BAŞARILAR ARTIYOR

Küçüklerde elde edilen başarıların ardından büyüklerde de kupa ve madalyaların gelmeye başladığını belirten Şahin, Bursalı pek çok spor adamının da çeşitli federasyonlarda önemli mevkilerde yöneticilik yapmaya başladığını vurguladı. Son dönemde takım sporlarında da büyük başarılara imza atıldığının altını çizen Şahin "Bu başarılarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Amatör çok önemli. Amatör kulüpler hep veren el olan  ama alan el olamayan yapılar. Kendi hayatlarını amatör kulüplerle bölüşen başkanlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Amatörün enlerine seçilenleri de ayrı ayrı tebrik ediyorum" dedi.

ÖDÜLLER DAĞITILDI

Konuşmaların ardından gerçekleşen ödül töreninde çeşitli branşlarda Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılı olan sporcular ile spora katkıda bulunan federasyon ve kulüp yöneticileriyle, spor adamlarına plaketler verildi. Törende seçici kurul tarafından belirlenen '2017 Amatörün Enleri' töreninde gazetemiz spor yazarlarından Mustafa Özkeskin'in de aralarında olduğu 5 medya mensubu ödüle değer görülerek birer plaketle onurlandırıldı.

'ÖDÜL VERECEK YAŞA GELDİK'

Bursa'da Sporun En'leri arasına giren gazetemiz köşe yazarlarından Mustafa Özkeskin ödül töreni esnasında yaptığı konuşmada ödül alacak değil verecek yaşa geldiklerini belirtirken "Sporun ve sporcunun dostlarını saygıyla selamlıyorum. Ömrümüzün bu son baharında bizlere bu ödülü layık gören değerli dostlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.