Hava Durumu

'Yenilmez Armada'

TOFAŞ, BSL'nin 8. haftasında konuk olduğu Gaziantep Basketbol'u 87-69 yenerek namağlup liderliğini sürdürdü.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2017 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2017 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Yenilmez Armada'

TOFAŞ, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 8. haftasında 8. haftasında Gaziantep Basketbol'a konuk oldu. Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara sonrası Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmaya Pierria Henry, Sammy Mejia, Tony Crocker, Raymar Morgan, Muhsin Yaşar beşiyle başlayan Mavi Yeşilliler, ilk basketini de Henry ile buldu. Tony Crocker'ın üçlüğü sonrası Raymar Morgan, Muhsin Yaşar ve Sammy Mejia ile skor üreten Bursa temsilcisi, 5. dakikayı 13-10 önde geçti. Kalan bölümde de sayılar bulmaya devam eden Bursa ekibi ilk çeyreği 21-17 üstünlükle kapattı.

12-0'LIK SERİ

İkinci periyoda kaptan Mejia'nın basketiyle başlayan TOFAŞ, Freimanis'in sayılarıyla 11. dakikada farkın 3'e inmesine engel olamadı. (20-23) bu dakikadan sonra Gaziantep Basketbol karşısında Josh Owens, Tony Crocker, Kenny Kadji ve Yiğit Arslan'ın basketleriyle 12-0'lık seri yakalayan Mavi Yeşilliler 14. dakikada durumu 35-20 yaptı. Ev sahibi ekip, Sean Armand ve Rolanda Freimanis ile skor bulsa da TOFAŞ, soyunma odasına 50-34 önde girdi.

CAN VE FREIMANIS OYUNDA TUTTU

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyreğin ilk saniyelerinde rakibine Tony Crocker ve Sammy Mejia'nın basketleriyle cevap veren Bursa ekibi, Josh Owens'ın smacıyla 25. Dakikayi 58-45 üstün geçti. Can Öğüt ve Freimanis'ın sayıları Kırmızı Siyahlıları bu bölümde oyunda tutarken Son 10 dakikaya üstün giden taraf 65-56 ile Tofaş oldu.

FARK AÇILDI

Son çeyreğe 9 sayılık avantajla başlayan TOFAŞ, periyodun ilk dakikalarında Raymar Morgan ve Sammy Mejia'nın faul çizgisinden kaydettiği sayılarla farkı tekrar açmaya başladı. Kenny Kadji'nin basketi bitime 6.26 kala durumu 76-63'e  getirirken, kaptan Mejia'nın üst üste kaydettiği sayılar farkı 19 sayıya çıkardı. (63-82) Kalan bölümde de Yiğit Arslan, Kenny Kadji ve Kadir Bayram'ın basketleriyle sonuca giden TOFAŞ parkeden 87-69 galip ayrıldı.

MEJIA SIRTLADI

Bursa temsilcisinde Sammy Mejia 27 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, 2 top çalmayla maçın en skorer ismi oldu. Mejia'yı 14 sayıyla Tony Crocker, 12 sayıyla Josh Owens ve 11 sayıyla Kenny Kadji izledi.  Ligdeki galibiyet serisini 8 maça çıkararak, namağlup zirvedeki yerini koruyan TOFAŞ, 9. Hafta maçında ise 2 Aralık Cumartesi günü evinde Galatasaray Odeabank ile kozlarını paylaşacak. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'ndaki mücadele saat 20.15'te başlayacak.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.