Hava Durumu

Yerli otomobil TOGG öğrencilere ışık oldu

Özel Teknoloji Fen Koleji ve Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin yerli otomobil TOGG'dan ilham alarak geliştirdikleri elektrikli araba Verd-e, TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'na alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2020 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2020 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yerli otomobil TOGG öğrencilere ışık oldu

Geçtiğimiz aylarda temeli atılan yerli otomobil fabrikası TOGG, Bursalı öğrencilerin ufkunu genişletti. Bugüne kadar elektronik alanda birçok yeniliğe imza atan Özel Teknoloji Fen Koleji öğrencileri, üniversiteli abi ve ablalarıyla kendi arabalarını bile üretebilecekleri hedeflere yelken açtı. TÜBİTAK tarafından, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 16'ncısı düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları için yola çıkan Verd-e, alkışlar eşliğinde uğurlandı. Lise ve üniversite öğrencilerinin tasarımıyla göze hoş gelen mini arabaları, 90 kilometre hızla yaklaşık 100 kilometre mesafeyi kat edebiliyor. Şebekeden direk olarak 5 ile 6 saat içerisinde bataryasını şarj edebilen otomobil, hızlı şarj teknoloji sayesine ise maksimum 1 saat gibi kısa bir sürede de şarj edilebiliyor.

Hedef büyük

Uzun süredir bu proje üzerinde uğraştıklarının belirten Teknoloji Fen Koleji 12. sınıf öğrencisi Emirhan Demirci, "Üniversiteli abi ve ablalarımızla birlikte projenin sonuna geldik. Bugün de yola çıkıp yarışa katılacağız. İleri de Türkiye'nin yerli otomobili üretiminde yer almayı tabi ki isterim. Ancak bu araçta kendi başına Türkiye'de ikinci bir elektrikli otomobil olarak kabul görür" dedi.

'3 alanda ödül bekliyoruz'

Lise Eğitim Koordinatörü Önder Özdemir "1-6 Eylül tarihlerinde TOSFED İzmit Körfez Yarış Pistinde gerçekleşecek yarışma için yerli otomobilimiz Verd-e alkışlarla yola çıktı. Biz burada öğrencilerimizi yapmış olduğu projede, 1 değil en az 3 alanda ödül alacağına inanıyoruz. Çocuklar gerçekten ciddi bir emek sarf ettiler. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bilgiyi üretme ve bilgiye rehberlik eden ve hayalleri farklı kılan bir okul olduğumuzu bir kez daha kanıtladık" şeklinde konuştu

'Okulumuz bir avantaj'

Okul Müdürü Kadir Bircan da, "Böyle bir proje de öğrencilerin bunu hayal etmesi, hedeflerini belirlemeleri çok güzel. Okulumuz laboratuvarları, atölyeler ve diğer alanlarıyla bu projeyi yapacak donanıma sahip olması da öğrenciler için bir avantajdı. Son olarak ise bu işin finans boyutunu okul yönetimi olarak sağladık. Çok güzel bir otomobil ortaya çıktı. Yarışmalardan derece bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.