Hava Durumu

Yerli rüzgar gülleri Bursa'ya elektrik sağlayacak

Bursa Büyükşehir Belediyesinin siparişiyle Türk Northel firması tarafından özel olarak üretilen yüzde 100 yerli rüzgar gülleri, Bursa'da kurulan santrale monte edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2017 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2017 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yerli rüzgar gülleri Bursa'ya elektrik sağlayacak

TSE ile uluslararası akredite kuruluşlarınca onaylanan rüzgar gülleri, Bursa'nın Mudanya ilçesi Aydınpınar Mahallesi'ndeki Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) alanında hizmete girdi. Santralde incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, katma değeri yüksek birçok inovatif çalışmanın ardından yenilenebilir enerji alanına da yoğunlaşarak Bursa'yı geleceğe hazırladıklarını söyledi. Bir yandan Hidroelektrik Santrali'yle (HES) akan suyu, diğer yandan Güneş Enerjisi Santrali'yle (GES) güneş ışınlarını değerlendirdiklerini belirten Başkan Altepe, RES'lerle de esen rüzgarı enerjiye dönüştüreceklerini ifade etti. Başkan Altepe, Türkiye'de yenilenebilir enerjide yerli olmanın yolunu Bursa Büyükşehir Belediyesinin açtığını vurguladı. Tepeden tırnağa Türk rüzgar gülünün Northel firması tarafından Bursa için üretildiğini kaydeden Altepe, "Bu rüzgar güllerindeki teknoloji de, yazılım da, kalıplar da, kanatlar da, döküm aksamı da hepsi yerli. Döküm aksamı Bursa'daki İğrek Makine, güç elektroniği Aselsan tarafından yapıldı. Yine alternatörü, mühendisliği de bizden. Northel firmasıyla birlikte tüm organizasyon tamamlandı ve yüzde 100 Türk rüzgar gülleri imal edilmiş oldu" dedi.

TÜRK SANAYİSİ İÇİN BÜYÜK HAMLE

Başkan Altepe, Bursa için üretilen rüzgar güllerinin Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve uluslararası akreditasyon kuruluşlarının testlerinden başarıyla geçerek onay aldığını vurguladı. Türk sanayisi için büyük bir hamleye vesile olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Altepe, "Katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum. İnşallah bu bir örnek olur" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.