Hava Durumu

Yıl sonuna kadar 20 milyondan fazla turist bekleniyor!

Turizm sektörünün uzmanları vakaların düşmesi ve aşılamanın etkisiyle bu sezon canlanacağını belirtiyor ve yıl sonuna kadar 20 milyondan fazla turist bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2021 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2021 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıl sonuna kadar 20 milyondan fazla turist bekleniyor!

Yaz sezonunun başlamasıyla birlikte Türkiye'de turizm sektörünün geçen yıla oranla bu sezon daha hareketli olmasını beklediklerini ifade eden İstanbul Esenyurt Üniversitesi Turist Rehberliği Programı Öğr. Üyesi Fatih Sarımeşe, "Türkiye son 10 yılına baktığımızda turist sayısı bakımından yükselen bir ivmeye sahip. Ancak pandemi nedeniyle sadece Türkiye'de değil dünyanın birçok ülkesinde turist sayısı azaldı. Nitekim bu sene geçen seneye göre çok daha iyi olacaktır.

TURİSTLER BALKAN VE ORTA DOĞU ÜLKELERİNDEN AKIN AKIN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Rusya, Almanya ve İngiltere Türkiye'ye gelişleri geciktirse de çeşitli Balkan ülkelerinden ve Orta Doğu ülkelerinden akın akın Türkiye'ye geldiklerini görüyoruz, Temmuz ayı ile birlikte Rus, Alman ve İngiliz turistler de ülkemize gelecektir." dedi.

"20 MİLYONU RAHAT GEÇECEĞİZ"

Ziyarete gelecek turist sayısında tahminde bulunan Öğr. Üyesi Fatih Sarımeşe, "Geçen sene yaklaşık 16 milyon turist Türkiye'ye geldi. 2019 yılında bu rakam 50 milyondu. Geçen sene pandemi sebebiyle bir hayli düşüş yaşadık. Ancak bu sene 20 milyonu rahat bir şekilde geçeceğimizi düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"YAPILAN AŞILAR TURİZMDE FAYDASINI VERİYOR"

Aşılanmanın turizme olumlu etki ettiğini söyleyen Sarımeşe, "Kültür ve Turizm Bakanlığı turistlere yardım edecek sektör çalışanlarına aşı konusunda öncelik verdi. Bununla birlikte güvenli bir turizm kampanyası da yürütülüyor. Bu gelişmelerin etkisiyle başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin güzel şehirlerinde turist sayısı artacaktır." diye konuştu.

"OTEL YERİNE PANSİYON VE MÜSTAKİL EVLER TERCİH EDİLİYOR"

Türkiye'ye gelen turistlerin son dönemlerde otellerden daha çok pansiyon ve müstakil evleri tercih ettiğini dile getiren Sarımeşe, bu durumun turist sayısında azalma oluşturmayacağını ve ziyaretlerin devam edeceğini söyledi. Sarımeşe, genç yerli turistlerin ise daha çok karavan tatili tercih ettiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.