Hava Durumu

Yılbaşında gidilebilecek en ucuz ülkeler!

 Yılbaşına az bir zaman kala, tatil yapmak isteyenler şimdiden otellerde rezarvasyonlarını yaptırıyor. Yurt dışına çıkmak isteyenler için uygun bütçeli ülkeleri derledik.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2018 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2018 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yılbaşında gidilebilecek en ucuz ülkeler!

UKRAYNA

Listemizin ilk sırasında Ukrayna yer alıyor. Seyahat etmeniz için vize gereksinimi duymayan ülkelerden biri olan Ukrayna, coğrafi konumu nedeniyle ülkemize de gayet yakın. Para birimi Grivna ve dili Ukraynaca olan Ukrayna 44.5 milyon nüfusa sahip. Fiyat ve pahalılık konusuna gelirsek, diğer Avrupa ülkelerine kıyasla burada daha ekonomik bir tatil geçirebilirsiniz.

ARNAVUTLUK

Listemizin ikinci sırasında ise Arnavutluk yer alıyor. Güney Avrupa'da bulunan Arnavutluk'un dili Arnavutça'dır ve nüfusu 2.8 milyon civarındadır. Para birimi ise Leki'dir. Nüfusunun az olması nedeniyle kalabalık tatil yerlerini sevmeyenler için iyi bir opsiyon olan Arnavutluk aynı zamanda diğer Avrupa ülkelerine kıyasla daha az bir bütçeyle tatil yapmanıza olanak sağlıyor.

GÜRCİSTAN

Listemizin üçüncü sırasında ise Gürcistan yer almakta. Yaklaşık 70 bin kilometrekare yüz ölçümüne sahip olan Gürcistan, Karadeniz'in doğu kıyısında yer alır. Dili Gürcüce'dir ve nüfusu da 3.7 milyondur. Para birimi ise Lari'dir.

SIRBİSTAN

Listemizin 4. sırasında ise Balkanlar'da yer alan Sırbistan bulunuyor. Resmi dili Sırpça olan Sırbistan'da İngilizce de yaygın bir şekilde konuşulmaktadır. Eğer İngilizce biliyorsanız bu ülkede insanlarla kolayca iletişime geçebilirsiniz. Para birimi Sırp Dinarı olan ülkenin nüfusu da 7 milyon civarındadır. Eğer tatilinizi kalabalık olmayan yerlerde geçirmeyi seviyorsanız Sırbistan tam size göre!

MAKEDONYA

Listemizin son sırasında ise Makedonya var. Güneydoğu Avrupa'da bulunan bir Balkan ülkesi olan Makedonya, resmi adıyla ''Makedonya Cumhuriyeti'', 25.173 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahiptir. Nüfusu ise sadece 2 milyondur. Listedeki ülkelerin çoğu gibi Makedonya da kalabalığı sevmeyen insanlar için oldukça uygun bir ülkedir. Para birimi ise Makedon Dinarı'dır.

Bursa'da yatırım yapmak isteyenler için fırsat!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.