Hava Durumu

Yıldırım'a yeni bir kütüphane daha... Hizmete açıldı

Yıldırım Belediyesi'nin hayata geçirmiş olduğu İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi hizmete açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2021 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2021 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'a yeni bir kütüphane daha... Hizmete açıldı

Bursa-Yıldırım Belediyesi'nin Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi'nin ardından ilçeye kazandırdığı 'İncirli Kültür Merkezi ve Kütüphanesi' de Yıldırımlıların hizmetine sunuldu. Yaklaşık altı asır önce Osmanlı Devleti'nin yetiştirdiği Molla Fenârî'nin torunu, Alim Alâeddin Ali Fenârî'nin miras bıraktığı yapı, yenilenen iç dizaynı ile kültür merkezi olarak yeniden hizmete açıldı.

İlçenin eğitim ve kültür yaşamına yeni bir vizyon katacak kütüphane, zengin kitap içeriği, 48 kişilik ders çalışma alanı, grup çalışma odaları, serbest okuma alanı ve bilgisayar odası ile gayesine uygun şekilde öğrencilerin yararlanabileceği bir mekân olacak. Ayrıca kişisel gelişim ve sanat kurslarının düzenleneceği İncirli Kültür Merkezi'nde mahalle sakinleri, kendilerini geliştirebilme imkânı bulacak.

Hafta içi saat 08.30-18.00, hafta sonu 09.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek olan kütüphanede ayrıca belli saatlerde çay ve simit ikramları da olacak.

"İLÇEYE YENİ KÜTÜPHANELER KAZANDIRMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ"

Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi'nin ardından İncirli Kütüphanesi'ni de hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yapılan bu kütüphanelerin hem Yıldırım hem de Bursa için önemli olduğunun altını çizdi. Başkan Yılmaz, "İlçemize yeni kütüphaneler kazandırmaya gayret gösteriyoruz. İçerisinde insan yetiştirdiğimiz mekânların sayısını arttırmamız gerektiğinin bilinciyle Yıldırım'da göreve geldiğimizden bu yana hemşehrilerimize sunmuş olduğumuz 11. kütüphanemizi hizmete açmanın azmini ve heyecanını sizinle paylaşmaktan onur duyuyoruz. Yıldırım'da daha nice kütüphanelerimizi birlikte hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.