Hava Durumu

Yıldırım Belediyespor Başkanı Aydın'dan çarpıcı açıklamalar!

Bu sezon Süper Amatör Küme'de mücadele edecek Yıldırım Belediyespor Başkanı İlhami Aydın Hedef olmadan başarının olmayacağına inandıklarını belirtirken takımı profesyonel liglere taşımak istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2017 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2017 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım Belediyespor Başkanı Aydın'dan çarpıcı açıklamalar!

-Ali ŞAHİN-

Erdemlispor'un haklarını satın alan ve bu sezon Süper Amatör Küme'de mücadele edecek Yıldım Belediyespor'da başkan İlhami Aydın, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yıldırım Yunus Emre Spor Kompleksi'nde gerçekleşen etkinlikte konuşan Aydın Yıldırım belediyespor olarak 20 branşta mücadele ettiklerini hatırlatarak "Yıldırım Nüfusu itibarıyla 52 şehirden daha büyük ve 250 bin genç nüfusuyla büyük bir sporcu potansiyeline sahip. Bu potansiyelin kullanılması için ise gençlerin doğru şekilde yönlendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. Biz de bu sebeple yola çıktık" dedi.

'HER GÜNE 1 MADALYA'

Gençlerin eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirten Aydın "Başta antrenörlerimiz olmak üzere herşeye inceliyoruz. Hocalarımız yeterli değil ise yollarımızı ayırıyor yeni hocalar getiriyoruz. Bunun en net örneğini başladığımız dönüşüm projesinde yaşadık. Gerekli gördüğümüz branşlarda Yetersiz gördüğümüz hocalarımızla yolları ayırdık. Bundan sonraki süreçte hedefimizi de her güne 1 madalya olarak belirledik" ifadelerini kullandı.

'İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ'

Geçen yıl çeşitli branşlarda olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonluğu yaşadıklarını da anlatan Başkan Aydın "Herkeste olan branşlar yerine olmayan veya az olan branşları da bünyemizde yaşatmak istiyoruz. Örnek verecek olursak belediyesporlar arasında halter sadece bizde var. Nilüferden sonra Jimnastik branşı açan 2. Kulübüz. Bu hamlelerimiz vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandı. Bunun yanı sıra pek çok sosyal sorumluluk projesine de imza attık. Örnek verecek olursak geçen yıl 20 bin kişiye yüzme eğitimi verdik. Bu sene o rakamı 23-24 binlere taşımak istiyoruz. Türkiye'de ilk kez Kadın Spor Merkezi kurduk. Sinandede'de hizmete giren Engelli Kadın Spor Merkezi'de bu anlamda bir ilk oldu" diye konuştu.

'DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR'

'Belediye'nin futbolda ne işi var' yaklaşımını yanlış olarak gördüklerini belirten Başkan Aydın "Yıldırım'da bir çok kulüp var onlara yarıdım edilsin deniyor. Biz bunu zaten imkânlarımız doğrultusunda yapıyoru. Geçen günlerde kuruluşuna öncülük ettiğimiz Kulüpler birliği bunun en net örneğidir. Önümüzdeki günlerde yapacağımız revizyonla bu birliğin daha aktif hale gelmesi için de çalışmalarımız sürecek. Ayrıca talepler ve imkânlar doğrultusunda ilçemizdeki takımlara malzeme ve ulaşım konusunda da yardımcı oluyoruz" dedi.

'BAL İÇİN...'

Geçen yıl 2. Amatör Kümde mücadele eden Yıldırım Belediyespor'un bu sezon Süper Amatör Küme'de yarışacak Erdemlispor'un haklarını satın aldığını ve BAL mücadelesi vereceğini belirten Aydın takımı taşıyabildikleri en üst noktaya ulaştırmak için çabaladıklarını söyledi. Aydın ayrıca yaptıkları transferlerin Lig kalitesinin çok üzerinde olduğunu da vurguladı.

SAMANLI'DA YENİ TESİS

'Hedef olmadan başarı olmaz' görüşünde birleştiklerini aktaran Başkan Aydın takımın maçlarını oynayacağı stadyumun inşaatına da yakında başlayacaklarını söyledi. Aydın konu ile ilgili "Yıldırımda sosyal tesis sıkıntımız var. Sağlık bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Samanlıda 30 dönümlük bir araziyi Spor Tesisi yapmak üzere tahsis ettik. Meclisimizden de geçti. Samanlıspor'u da göz önüne alarak bu alan üzerine 35-40 yataklı bir kamp merkezinin yanı sıra antrenman ve maç sahaları yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili de çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Öte yandan Yıldırım Belediyespor'un Süper Amatör Kümedeki ilk sezonunda maçları Minareliçavuş Tesisleri'nda oynamak için girişimlerini sürdürdüğü belirtildi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.