Hava Durumu

Yıldırım'da aile mutluluğuna katkı

Yıldırım Belediyesi, Evlilik ve Aile Okulu ile vatandaşların mutlu evliliklere imza atmalarını sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2017 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2017 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da aile mutluluğuna katkı

Yıldırım Belediyesi, özellikle aile, kadın, genç ve çocuk olgularına gösterdiği hassasiyetle dikkat çekiyor. Evliliklerin güçlü temellere dayanarak uzun yıllar sürmesini sağlamak için çalışan Yıldırım Belediyesi, Evlilik ve Aile Okulu ile 2014-2015 eğitim yılında 158, 2015-2016 eğitim yılında 368 ve 2016-2017 eğitim yılında 450 olmak üzere toplam 976 kursiyere eğitim vererek, mutlu evliliklerin ve aile bağlarının oluşmasına katkı sağladı. Yine 2016-2017 eğitim yılında öğrencilerden ev hanımlarına 2 bin 45 kişiye seminer veren Evlilik ve Aile Okulu, yeni eğitim döneminde de Yıldırımlıları bekliyor. 11 Eylül Pazartesi günü kursiyer kayıtlarının, Eylül ayı içerisinde mahalle konaklarında ve 16 Ekim 2017'de seminerlerin başlayacağı okulda, aile içi iletişim, psikolojik destek ve danışmanlık, toplumsal cinsiyet eşitliği, aile sağlığı ve kişisel gelişim konularında eğitimler verilecek.

Ayrıca okullar, mahalle konakları ve kıraathanelerde aile içi iletişim ve kişisel gelişim konularında seminerler düzenlenerek toplumun tüm kesimlerine ulaşılması planlanıyor. Evlilik ve Aile Okulu'na kayıt yaptırmak isteyen Yıldırımlılar, Barış Manço Kültür Merkezi'nde bulunan Evlilik ve Aile Okulu'na giderek giderek kayıtlarını yaptırabilirler ve 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi'nden bilgi alabilirler.

Aile fertlerinin sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik değişimler karşısında zorlandığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kadim medeniyetimiz, asırlar boyunca aile kültürünü nesilden nesle aktararak güçlü toplum yapımızı muhafaza etmemizi sağladı. Yaşanan krizlere rağmen toplumumuzu ayakta tutan en önemli unsur güçlü aile yapımızdır. Aile üyelerinin günümüzde sorunlar yaşadıklarını görüyoruz. Biz de belediye olarak bu sorunlara karşı ailelerimize destek vermek ve mutlu evliliklerin oluşmasına katkıda bulunmak adına Evlilik ve Aile Okulu projemizi yürütüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.