Hava Durumu

Yıldırım'da çocuklar cimnastikle büyüyor

Yıldırım Belediyesi, çocuk cimnastik merkezleri ile miniklere spor yapma alışkanlığı kazandırıyor. Ayrıca belediye tarafından miniklere spor malzemesi desteği de veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2017 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2017 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da çocuklar cimnastikle büyüyor

Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü bünyesinde Belediye Spor Kompleksi, Sinandede Kadın Spor ve Cimnastik Merkezi ile Barış Manço Kültür Merkezi'nde yer alan spor merkezinde miniklere hizmet veren çocuk cimnastik merkezleri, Yıldırım'ın miniklerine sağlıklı büyüme imkanı tanıyor. İçerisinde tırmanma duvarları ile temel cimnastik eğitimi aletleri bulunan tesisler, çocukların profesyonel antrenörler eşliğinde spor yapmalarına imkan sağlıyor.

3-10 yaş arası 375 çocuğun yaş kategorisine göre eğitim programları hazırlanırken, Yıldırım Belediyesi tarafından miniklere spor malzemesi desteği de veriliyor. Çocuk gelişimi, çocukları spora özendirme ve beceri kazandırma amacıyla açılan merkezler, 'spor şehri Yıldırım' hedefi doğrultusunda sporla büyüyen nesillerin inşası açısından büyük önem arz ediyor.

Çocuk cimnastik merkezilerini ve spor tesislerini miniklerin hizmetine sunduklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sporun, insanların sosyal yaşantılarına da okul ve iş hayatların da doğrudan etki ettiğini görüyoruz. Spor sağlıklı yaşamın en büyük anahtarı. Gelecek nesillerimizin kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı ve başarılı yetişmelerine katkı vermek için ilçemizde sportif yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bunu yaparken de tesisleşme anlamında önemli gelişmeler gerçekleştiriyoruz. Öncelikli hizmet gruplarımızda yer alan kadın, çocuk ve gençlerimize yönelik spor merkezlerini Yıldırım'a kazandırıyoruz. Öte yandan Türkiye'nin en büyük spor kompleksini Yıldırım'da inşa ediyoruz. Sağlıklı bir hayatın önemli basamağı olan sporu çocuklarımıza sevdirmek için de Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü'müz bünyesinde profesyonel hocalar eşliğinde kurslar düzenliyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.