Hava Durumu

Yıldırım'da çok özel Regaip Kandili gecesi

Yıldırım Belediyesi tarafından Regaib Kandili Özel Programı pandemi dolayısıyla bu yıl online olarak gerçekleştirildi. Başkan Oktay Yılmaz da Yıldırım İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir ile birlikte Yıldırım Beyazıt Camii'nde vatandaşlar ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2021 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2021 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da çok özel Regaip Kandili gecesi

Yıldırım Belediyesi, Regaib Kandili'ni çok özel programlarla kutladı. Bu yıl pandemi kuralları gereğince online gerçekleştirilen Regaib Kandili Özel Programı, Yıldırım Müftülüğü görevlilerinden Hafız Muhammet Kırmızı'nın Kur'an tilaveti ile başladı. Moderatörlüğünü Yavuz Selim Yedek'in yaptığı kandil programına, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Ay, Allah'ın bazı günleri, bazı geceleri, bazı mekanları mübarek olarak zikretmesinin önemini vurgulayarak, "Mübarek üç aylar bizim kültürümüzü de içinde barındırdığı kandil gecelerine sahip olması hasebiyle Allah-ü Teala'nın diğer aylardan daha üstün kıldığı mevsim olmuştur. Receb-i Şerif Ayı, Allah'ü Teala'nın saygı duyulmasını nitelendirdiği bir aydır. Bizler bunu Peygamberimizin hadisleriyle ve Kur'an-ı Kerim ile görmekteyiz" dedi.

BAŞKAN YILMAZ YILDIRIM BEYAZIT CAMİİ'NDE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da, Regaib Kandili'nde Yıldırım İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir ile birlikte Yıldırım Beyazıt Camii'nde vatandaşlar ile bir araya geldi. İbrahim Halil Demir'in vaaz vermesiyle başlayan programın ardından mevlüt okundu. Yılmaz ve Demir daha sonra vatandaşlara sahlep ikram ederek sohbet ettiler.

Başkan Oktay Yılmaz, Regaib Kandili'nin üç ayların başlangıcı olduğunu belirterek, "Bu mübarek gecenin hürmetine tüm insanlığın bu salgın hastalıktan ve doğal felaketlerden kurtulmasını temenni ediyor, tüm hemşehrilerimin ve İslam Alemi'nin mübarek Regaib Kandilini kutluyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.