Hava Durumu

Yıldırım'da 'dönüşüm' tam gaz

Yıldırım'da yapılması planlanan 500 dönümlük Beyazıt Şükraniye Kentsel Dönüşüm Projesi ile Yediselviler Sıracevizler ve Mimar Sinan Mahallesi'nde vatandaşlarla uzlaşma görüşmelerinin yakında başlayacağını kaydeden Başkan Edebali,halkın projeyi daha iyi anlayabilmesi için örnek daireler inşa edileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2017 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da 'dönüşüm' tam gaz

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali artık halk toplantılarını sosyal medya üzerinden canlı olarak yapıyor. Her hafta online olarak sosyal medya üzerinden canlı yayınla Yıldırım ve Bursalıların sorunlarını dinleyen, sorularına cevap veren yeni gelişmeler hakkında bilgi veren Edebali böylelikle her ay on binlerce kişiye kolayca ulaşıyor. Vatandaşlar da direkt olarak ilk elden Başkan Edebali'ye sıkıntılarını ve sormak istediklerini iletiyorlar.

Şükraniye ve Beyazıt'ta 500 dönümlük alanda kentsel dönüşüm için hazırlıkların son aşamada olduğunu hatırlatan Başkan Edebali, "Bir ay sonra vatandaşla uzlaşma görüşmelerine başlayacağız.

Kentsel dönüşüm yapılmasının amacı, sadece fiziksel bir dönüşüm amacı değil. Dönüşüm yaptığımız yerde zaten ekonomik hiçbir alan yok. Dönüşüm yapacağımız alanlar çöküntü alanlar, dönüşümü yaparak o çöküntü alanları kazanarak, ticari alanı arttırmak amacımız. Ekonomik olarak üretim yapmayan bölgelerde yapmaya çalışıyoruz dönüşümü. O bölge çöküntü bölgesi olmaktan çıksın diye dönüşümlerin en önemli boyutu ticari alanlardır. Yediselviler ve Sıracevizler için projelerimiz hazırlanıyor, kısa sürede uzlaşma görüşmelerine başlayacağız. Mimar Sinan Mahallesi'nde uzlaşmalara 2 ay sonra başlayacağız. Kentsel dönüşüm projeleri ile tüm Yıldırım'ın değeri arttı. Değeri en çok artan ilçe konumuna geldik. Doğru hamleler yaptığımızda değerimiz artıyor. Bunun için belirli bölgelerde örnek projelerimiz olacak. Sıracevizler'de 130 dönümlük bir alan buna örnek. Burası sadece Sıracevizler'e değil çevresindeki mahallelere de değer katacak. Dönüşüm sabır gerektiren proje demetleridir. Orada oturan vatandaşlarımız komşularını teşvik edecekler. Kentsel dönüşüm ile hisseli tapuda düzenleme yapacağız. Dönüşüm ile vatandaşlarımızın hisseli tapu sorunları ortadan kalkacak. Kentsel dönüşümde bazı bölgelerde dairelerin boyutları belli oldu. En küçük dairemiz 67 metrekare idi. Onu da 70 metrekareye çıkardık, 2+1 olacak şekilde. Bayrak meydanına örnek daireler yapacağız, Vatandaşlarımız orada gelip görebilir. Bayrak meydanında 70, 90 ve 130 metrekarelik 3 örnek daire yapacağız. 1,5 ay içinde örnek dairelerimiz bitecek." dedi.

"KAÇAK BİNAYA HAPİS CEZASI VAR"

Kaçak binalara kesinlikle müsade edilmediğini de kaydeden Başkan Edebali, "Kaçakla ilgili Yıldırım'da hiçbir gerekçe kalmadı. Göreve geldiğimde ilk işim oydu. Konunun tüm taraflarını topladım, muhtarları, inşaat ustalarını. Kaçak yapı devam edecekse dönüşümün hiçbir amacı yok. Kaçakla ilgili hiçbir tavizimiz yok. İşlem yaparız, insanımız üzülür, mağdur olur. Onlar adına aslında milli ekonomiye zarar var. Verdiği para heba oluyor. "Başımı sokacak ev bulayım" diyor. Ama artık Yıldırım'da planımız var. Plansız mahallelerimizde yeni planlar yaptık. Binaların hepsi yıkılacak zaten. Yeni binalar yükselecek. Kaçağı sıfır düzeyine getirdik ama yine de yaparlarsa işlem yapıyoruz, yıkıyoruz. İşin sonunda hapis cezası var. Kaçakla ilgili "kim vatandaşımıza bir şey olmaz" diyorsa ona itimat etmesinler. Eskiden alternatif yoktu, şimdi alternatifimiz var. Kaçak yapmayalım. Vakıf ve Samanlı bölgesi ova koruma bölgesi. O bölgede asla göz yummuyoruz" diye konuştu.

Yıldırım'ın yeni projeleri hakkında da bilgi veren Edebali, "Otosansit'te bir gençlik merkezi yapıyoruz. Türkiye'de yapılan en büyük merkez olacak. Kapalı spor salonuna sahip olacağız. 2 bin 500 kişilik salon. Tüm branşlarda gençlerimize hizmet verecek. Seneye temmuz veya ağustos ayında hizmete açılacak. Yanında Yiğitler Mahallesi'nde dönüşüm projemiz var, spor kompleksimiz o projeye çok büyük değer katacak. Yıldırım'daki 69 mahallemizin gençlerine hizmet verecek güzel bir kompleks olacak" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.