Hava Durumu

Yıldırım'da istihdam seferberliği

Yıldırım Belediyesi, 'yıldırım istihdam buluşmaları' kapsamında 12 tekstil firması ile iş arayan vatandaşları bir araya getirdi. Proje kapsamında 700 kişi istihdama kazandırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2021 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2021 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da istihdam seferberliği

Yıldırım'ı, ekonomik yönden geliştirmek ve vatandaşların refah seviyesini yükseltmek için çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi; iş arayan vatandaşlar ile işvereni buluşturarak istihdama katkı sağlıyor. Bu kapsamda, Yıldırım İŞKUR Hizmet Merkezi ile birlikte 'Yıldırım İstihdam Buluşması' programını düzenleyen Yıldırım Belediyesi, 12 tekstil firmasını iş arayan vatandaşlarla buluşturdu. Tekstil sektöründe, 700'e yakın kişinin işe girme imkânı yakalayabileceği programda, usta makineci, modelist, kalıp tasarımcısı ve kalite kontrol gibi mavi yaka personelinin yanı sıra ön muhasebe, üretim şefi, üretim sorumlusu gibi beyaz yaka personel alımı da yapılacak.

"YILDIRIM'DA İŞ ARAYAN DA İŞVEREN DE MUTLU"

Yıldırım'da işsizliği azaltmak ve vatandaşları istihdama kazandırmak için ciddi mesai harcadıklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bizler Yıldırım Belediyesi olarak iş arayan hemşehrilerimize iş imkânı sağlamak adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 'Yıldırım'da İstihdam Seferberliği' projesiyle ilçemizdeki vatandaşlarımızı işverenlerle görüştürüp istihdama kazandırıyoruz. Bununla birlikte Yıldırım Sosyal İnovasyon Merkezi'mizde ücretsiz teknik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Nitelikli ara eleman yetiştirilmesine destek olmak amacıyla kursiyerlerimize beceri kazandırıyoruz ve sonrasında kurumlarla yaptığımız işbirliği ile öğrencilerimizi işe yerleştiriyoruz" dedi.

YILDIRIM BELEDİYESİ'NDEN 2021'DE 4 BİN 489 KİŞİYE İSTİHDAM

2019 yılından bu yana işsizlik problemine çözüm bulmak amacıyla çalışmalar yürütülen Yıldırım İstihdam Merkezi öncülüğünde, 6 bin 911 kişinin işe yerleştiğini ve 519 engelli bireyin de istihdama kazandırıldığını vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz, "2021 yılının ilk 8 ayında 37 bin 918 vatandaşımız iş başvurusunda bulunurken, bunlardan 4 bin 489'unu işe yerleştirdik. İstihdam Merkezi'mize Ağustos ayında başvuru yapan 5 bin 121 kişiden 743'ünü ise Yıldırım Belediyemiz aracılığıyla istihdama kazandırdık. Yıldırım İstihdam Merkezi'miz açıldığı günden bu yana binlerce binlerce hemşehrimizin yüzünü güldürdü. Daha çok vatandaşımızın yüzünü güldürmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.