Hava Durumu

Yıldırım'da otizme mavi ışık: Farkındayız!

Yıldırım Belediyesi, Birleşmiş Milletler'in otizme dikkat çekmek amacıyla 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde, "Otizme Mavi Işık Yak" Kampanyası'na destek vermek için, hizmet binası, Yıldırım Bayezıd Cami ve Yeşil Cami'nin dış cephesini mavi ışıkla renklendirirken, ilçede bulunan 11 LED ekrandan da "Farkındayız!" yazısıyla mavi fotoğraf yansıttı.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2021 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2021 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da otizme mavi ışık: Farkındayız!

Yıldırım Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla, otizme dikkat çekerek toplumsal duyarlılık oluşturmak amacıyla etkinlikler düzenledi.

Bu kapsamda Birleşmiş Milletler'in otizme dikkat çekmek için 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde, "Otizme Mavi Işık Yak" Kampanyası'na destek vermek için, Yıldırım Belediye binası, Yıldırım Bayezıd Cami ve Yeşil Cami'nin dış cephesi mavi ışıkla renklendirilirken, ilçede bulunan 11 LED ekrandan da "Farkındayız!" yazısıyla mavi fotoğraf yansıtıldı.

ENGELSİZ MUTFAKTA SEVGİYLE PİŞEN ÜRÜNLER UYUMAYAN KÜTÜPHANEDE İKRAM EDİLDİ

Engelsiz Yaşam Okulu Engelsiz Mutfak'ta öğrenim gören özel öğrenciler de otizm farkındalığına dikkat çekmek adına yaptıkları kurabiyeleri, Uyumayan Kütüphane'de ders çalışmaya gelen öğrencilere ikram ettiler. İkram sırasında Müzik Akademisi öğrencilerinin gerçekleştirdiği mini konsere öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.

Uyumayan Kütüphane'de gerçekleşen programın ardından Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz'ı ziyaret eden Engelsiz Yaşam Okulu öğrencileri, Başkan Yılmaz'a hazırladıkları ürünlerden ikram ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Oktay Yılmaz, "Böyle anlamlı bir günde Yıldırımımızın en özel çocuklarıyla bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Onların Engelsiz Yaşam Okulumuz ile çok çok güzel noktalara geldiğini bir kez daha somut bir şekilde gördük. Bizler bu evlatlarımızın yolculuğunda her daim yer almaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Otizme Yıldırım'da 'Mavi Işık' yaktıklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bugün oluşturduğumuz bu aydınlığın gelecek nesillerimiz olan çocuklarımızın önlerinde bir ışık olmasını diliyorum. Bu farkındalığa destek olan herkese kalbi selamlarımı iletiyorum" dedi.

BAŞKAN YILMAZ MAVİ GİYDİ

Öte yandan, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, mavi giyinerek "Mavi Giy Fotoğraf Çek" #yildirimfarkında hashtag'iyle paylaş sosyal medya etkinliğine katılarak bu önemli güne vurgu yaptı.

YILDIRIMLI MİNİKLER DE OTİZME DESTEK VERDİ

Yıldırım Belediyesi kreşindeki minikler de 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nde tatlı bir farkındalık oluşturdu. 'Farkındayız, farklılıklara saygılıyız' etkinliği ile ellerini rengarenk boyadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.