Hava Durumu

Yıldırım'da sultanlar geçidi

Kentsel dönüşüm alanında önemli ilerlemeler kaydeden Yıldırım'da, yapılan projelere tarihi simaların isimleri veriliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2017 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2017 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'da sultanlar geçidi

Bursa'da önemli kentsel döşüm projeleriyle adından söz ettiren Yıldırım, geleceğe daha güvenli yapılarla umutla bakıyor.Kentsel dönüşümün asıl gayesinin insana ve şehre hizmet olduğunun altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali  Başkan Edebali, "İnsanlarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, kadim medeniyetimizi referans alarak Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birisini gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken, bizim değerlerimize yabancı, farklı kültürlerin mimari tasarımlarını taklit etmiyoruz. Tarihî ve kültürel dokularımıza uygun özgün bir tasarım anlayışıyla, şahsiyetli projeler üretiyoruz. Tasarımda kendi standartlarımızı uyguluyoruz" dedi.

KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜN YANSIMASI

Osmanlı şehirciliği ve mimarisinin temellerinin atıldığı Yıldırım'ın bu alanda önemli bir birikime sahip olduğunu aktaran Edebali, "Osmanlı askerî mimarisinin ilk örneği Balabanbey Kalesi, Osmanlı kırsal hayatın ilk yansıması Cumalıkızık, sosyal devlet anlayışının ilk izleri olan Yıldırım ve Yeşil külliyeleri Yıldırım'da bulunuyor. İşte bu zengin mirastan güç alıyoruz. Gücünü Yıldırım'dan alan, referansı kadim medeniyetimiz olan bu dönüşümü gerçekleştirirken, biz bu zengin mirası bırakanlara vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek için, projelerimize bu kadim medeniyetimizin bânilerinin isimlerini veriyoruz. Beyazıt -152 Evler projemize cihan padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Hatun'un, Mevlana-Ulus'a çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmed'in annesi Hüma Hatun'un, Yiğitler kentsel dönüşüm projemize Sultan 2. Murad'ın eşi ve Osmanlı Devleti'nin ilk güçlü kadını olan Mara Hatun'un, Esenevler kentsel dönüşüm projemize ise üç kıtada hüküm süren imparatorluğun bânisi Osman Bey'in eşi ve Bursa'nın kapılarını Osmanlı'ya açan Orhan Gazi'nin annesi Malhun Hatun'un isimlerini verdik. Yine ilçemize kazandıracağımız iki gençlik merkezine Yıldırım Beyazıt ve Çelebi Mehmet'in isimlerini veriyoruz. Projelerimiz tasarımından ismine, tamamen kendi kültürümüzün ve medeniyetimizin yansıması olacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.