Hava Durumu

Yıldırım'dan seçim barajı açıklaması

ABD'deki ziyareti sırasında seçim barajıyla ilgili açıklama yapan Başbakan yıldırım, "İstikrar için önemli, seçim yasasıyla görüşülebilir. Baraj seçim sistemiyle topyekün gündeme gelmeli" dedi. Açıklamasında ABD ile ilişkileri değerlendiren Yıldırım, "Ciddi sorunlarımız var" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 19:17
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım'dan seçim barajı açıklaması

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin seçim barajıyla ilgili sözlerine ABD'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım'dan yanıt geldi. Yıldırım, "Barajın yüzde 10 olarak muhafaza edilmesinin esprisi ne, yönetimde istikrar. Yönetimde istikrar açısından barajın yüzde 10 olarak devam etmesi düşünülebilir. Ancak temsilde adalet noktasında seçim sistemi topyekun değiştirilecekse o zaman bütün bu meselelerin birlikte ele alınması gerekir. Bu konular diğer partiler tarafından gündeme getirilirse biz de gayet tabii ki her türlü öneriyi birlikte oturur, değerlendiririz. Artılarıyla, eksileriyle değerlendirir, karar veririz. Yani tek başımıza değiliz ki 'kalksın, artsın, eksilsin' demek çok anlamlı olmaz" dedi.

CİDDİ SORUNLARIMIZ VAR

ABD ile ilişkileri de değerlendiren Yıldırım, "Amerika ile ilişkilerimizin mükemmel düzeyde olduğunu söylememiz doğru olmaz. Ciddi sorunlarımız var. Bu sorunların artık geride bırakılması, geleceğe odaklanılması yönünde düşüncelerimizi muhatabımıza aktaracağız" dedi.

BEKLENTİMİZ...

ABD'den beklentileri olduğunu belirten Yıldırım, "(FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi talebi) Bizim tarafımızdan bütün her şey, eldeki bütün bilgiler, belgeler gönderildi. Bu bakımdan yeni bir belge sunma ihtiyacı yok. Gereğinden fazla da belge sunuldu diyebilirim. Bundan sonra beklentimiz, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilgili makamlarının harekete geçmesidir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.