Hava Durumu

Yıldırım ve Kılıçdaroğlu hangi konuları görüştü?

Dün Meclis'te bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair değerlendirme yaptıklarını ifade ederek detaylı bilgi vermedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırım ve Kılıçdaroğlu hangi konuları görüştü?

Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Meclis'te bir araya geldi. Kılıçdaroğlu'nun talebi üzerine gerçekleşen görüşme yaklaşık 1.5 saat sürdü.  Görüşme sonrası açıklama yapan iki lider iç ve dış politikalardan konuştuklarını belirtip birbirlerine teşekkür etti. Liderler daha detaylı bir bilgi vermedi.

Hürriyetin haberine göre, görüşmede KHK'lar,  açlık grevinde bulunan tutuklu akademisyenlerin durumu, OHAL'in uzatılması, müftülere nikâh kıyma yetkisi, İdlib operasyonu, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi referandumu gibi konularda CHP, Yıldırım'a rahatsızlıklarını dile getirdi.

Habere göre Kılıçdaroğlu, KHK ile işlerinden atılan, bu nedenle açlık grevine başlayan daha sonrasında ise tutuklanan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça'yla ilgili bir dosyayı Yıldırım'a sundu.

Cezası bozulmasına rağmen hala tutukluluğu devam eden İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun durumunu da masaya yatıran Kılıçdaroğlu, müftülere nikâh kıyma yetkisi veren düzenlemenin laiklik ilkesine aykırı olduğunu belirtti. Yıldırım ise müftülerin de devlet memuru olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.