Hava Durumu

Yıldırımlı minikler sağlıklı gülümsüyor

Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuklara diş sağlığı ve bakımının önemini aktarmak adına eğitim gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2020 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2020 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yıldırımlı minikler sağlıklı gülümsüyor

Yıldırım Belediyesi, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Hançerli Hamamı'nda, 4-8 yaş grubundaki çocuklara yönelik 'Diş Sağlığı ve Bakımı Eğitimi' düzenledi. Diş Hekimi Mehtap Uzel tarafından, bölgede yaşayan 4-8 yaş grubuna dahil olan 30 çocuğa, ağız ve diş sağlığının önemi, diş fırçalama tekniği ile ağız ve diş sağlığı için doğru beslenme konularında eğitim verildi. Doğru diş fırçalama tekniğinin diş maketi üzerinde uygulamalı olarak gösterildiği eğitimlerde, çocukların diş fırçalama konusunda farkındalık düzeyleri de ölçüldü.

Hançerli Hamamı bahçesinde sosyal mesafe ve maske başta olmak üzere salgın tedbirlerine uyularak gerçekleşen eğitimin ardından, minikleri dış fırçalamaya teşvik etmek adına diş fırçası ve diş macunu hediye edildi.

Çocukların küçük yaşta ağız ve diş sağlığı konularında bilinçlenmesinin, hem kendilerine hem de yakınlarına ağız ve diş sağlığını korumaya yönelik önemli alışkanlıklar kazanmalarını sağlayacağını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, miniklerin sağlıklı gelişimleri noktasında gereken her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.