Hava Durumu

Yok böyle acı... Bursalı Eylül'ün cenazesinde gözyaşları sel oldu

Bursa'dan ailesiyle tatil için gittiği Ankara'da kaybolan ve 1 hafta sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2018 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2018 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yok böyle acı... Bursalı Eylül'ün cenazesinde gözyaşları sel oldu

Adli Tıp Morgu'nda yapılan incelemenin ardından Eylül'ün cenazesi Polatlı Belediyesi'ne ait cenaze aracı ile Uzunbeyli Mahallesi'ne getirildi. Cenaze ilk olarak helallik alınması için baba evine götürüldü. Burada küçük Eylül'ün cenazesini Yağlıkara ailesi ile yüzlerce vatandaş karşıladı. Baba İbrahim Yağlıkara ve eşi Şerife Yağlıkara, cenaze aracının kapısını açarak çocuklarının tabutuna baktı. Bu sırada anne Şerife Yağlıkara ve yakınları gözyaşı döktü. Alınan helalliğin ardından cenaze daha sonra mahallede bulunan Uzunbeyli Camisine götürüldü.

EYLÜL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Eylül Yağlıkara için ikindi namazı sonrası köy meydanında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına acılı baba İbrahim Yağlıkara, yakınları, Ankara Valisi Ercan Topaca, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Mevlüt Karakaya ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı öncesinde konuşan Vali Topaca, "Annesine, babasına, köylülerine başsağlığı diliyorum. Acımız büyük. Tabii suçsuz, günahsız yavrumuzu kaybettik. Hepimizin canı yanıyor. İçten içe ağlıyoruz. Bu hadise olmasaydı tabii çok daha güzel olurdu. Bunu yapan mutlaka bizim hukuk sistemimiz içerisinde cezasını en ağır bir şekilde çekecektir. Bu konuda devletimizin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bütün devletimizi yönetenler; herkes bu acıyı derinden hissetti. Bu konuda herkes düşüncelerini söyledi. Bu cani, ona yardım edenler varsa hepsi cezasını en ağır şekilde çekecektir" dedi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Cenazeden sonra açıklama yapan Ankara Valisi Ercan Topaca, "Yavrumuzun boğularak, öldürüldüğünü tahmin ediyoruz. Şu an itibariyle bir tutuklu 4'te gözaltına olan şahıs var. Başka bu olayı bilen kişiler de çıkabilir. Şunu biliyoruz, bütün kamuoyunun bütün milletimizin bu işten bu hunharca olaydan olumsuz etkilendiğini, acıma hissinin bu canice olayın tepkisi içerisinde bu işin faillerinin hak ettikleri cezayı çekmeleri konusunda beklenti var. Bütün vatandaşların devletimize güvenmelerini, hukuk nezdinden ne gerekiliyorsa yapılacağını ifade etmek istiyorum. Eylül kızımızın ailesine, yakınlarına başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

SUÇUNU İTİRAF ETMEDİ

Tutuklu olan kişinin suçunu itiraf edip etmediği sorusu üzerine Topaca, "Suçunu henüz itiraf etmedi. Soruşturma tekniğinde deliller toplanacaktır" dedi.

YARDIM VAR MI?

İlk gördüğümüz kadarıyla münferit bir olay gibi gözükmekte diyen Vali Topaca, "Yardım da olabilir. En azından bilgisi olan kişileri düşünüyoruz. Hukuken kesin bir delil olmadıkça şu suçlu bu suçlu demek istemiyorum" dedi.

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN BAVUL İDDİALARI

Sosyal medyada dolaşan bavul iddiaları üzerine Topaca, "Kamuoyunu yanlış kimse yönlendirmesin. Biz belli aralıklarla bu konuda sağlıklı bilgileri konuşacağız. Öyle bir bavul falan yok. Bizim üzerinde çalıştığımız bir araç var. Olay yerinde yavrumuzu öldürüp, gömdüğüne dair deliller var" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.