Hava Durumu

Yolda dehşet! Füze gibi uçtu...

Kamyondan yola düşen metal boru sekip arkadan gelen aracın ön camını deldi ve koltuğa saplandı. Polisin bile hayatta kaldığına inanamadığı sürücü ise, gördüğü kabuslar nedeniyle uyuyamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2021 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2021 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yolda dehşet! Füze gibi uçtu...

ABD'nin güneybatı eyaletlerinden Arizona'daki bir otoyolda ilerleyen aracın sürücüsü, eşine az rastlanır olayda neredeyse hayatını kaybediyordu.

Perşembe sabahı 51 numaralı otoyola çıkan Mandy Poff için her şey normaldi, ta ki yanından bir kamyon geçinceye kadar. Kamyonun taşıdığı metal borulardan biri yola düştü.

Yoldan seken yaklaşık 1,5 metrelik boru Poff'un aracının ön camını delip koltuğa saplandı. Kadın sürücü, borunun aracına geldiği anlarda kaçınmak için hiçbir çaresinin olmadığını söyledi.

Kırılan camların yüzüne geldiğini aktaran Mandy Poff, "Korkunçtu" deyip ekledi: "Havadaki bir füze gibi uçuyordu." Aracını güçlükle durduran kadın vücudundaki cam kırıklarını temizledi, ciddi bir yara almaması mucizeydi.

Mandy Poff, kabus görmesine yol açan olay nedeniyle günlerdir uyuyamadığını aktarıyor. Olay yerine gelen polis büyük bir şok yaşadı, sürücüye "Hala hayatta olduğuna inanamıyom" ifadesini kullandı.

Olay, yerel medyanın yanı sıra ABD'nin büyük yayın kuruluşları tarafından da ekranlara taşındı. Arizona polisi tarafından yayınlanan fotoğraflarda, aracın ön camında devasa bir delik acıldığı görülüyor.

ABD HELİKOPTERİ YOLA İNDİ 

ABD ordusuna ait bir Black Hawk helikopteri Bükreş'te işlek bir caddeye acil iniş yaptı. Her ne kadar helikopter iki sokak lambasını kırarak trafiği durdursa da mucize eseri can kaybı olmadı. Romanya'da eğitime katılan bir Amerikan helikopteri, teknik sorunlar nedeniyle başkent Bükreş'teki Charles de Gaulle Meydanı'na acil iniş yaptı.

Helikopter, Romanya Hava Kuvvetleri günü ve 20-21 Temmuz'da Romanya'nın Afganistan'daki askeri varlığının sona ermesi münasebetiyle etkinlikler öncesinde prova yapan altı kişilik bir grubun parçasıydı.

Görgü tanıklarının çektiği görüntüler, helikopterin aniden irtifa kaybettiğini ve trafik polislerinin trafiği durdurduğu şehir merkezindeki bir döner kavşağa yakın bir yere inene kadar arabaların üzerinde alçaktan uçtuğunu gösteriyor.

Trafik polisi, helikopterin teknik sorunlar yaşadığının sinyallerini verdiğini söyledi. 2004'ten beri NATO üyesi olan Romanya, NATO komuta merkezlerine ve ABD balistik füze istasyonuna ev sahipliği yapıyor.

ABD büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "Durumu çözmek için Rumen ortaklarımızla birlikte çalışıyoruz ve daha fazla bilgi geldiğinde paylaşacağız." ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık sözcüsü Tuğgeneral Constantin Spinu Reuters'e yaptığı açıklamada, savunma bakanlığının planlanan iki törene de tüm uçakların katılımını iptal ettiğini söyledi. Spinu, "Her iki tören de askeri uçakların katılımı olmadan gerçekleştirilecek." diye konuştu.

Romanya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Romanya Havacılık Günü için eğitime katılan Black Hawk helikopterinin caddeye acil inişi sırasında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı fakat elektrik direklerinin yıkıldığı ve park halindeki bazı araçların zarar gördüğü belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.