Hava Durumu

Yorgunluğun ilacı olan besinler!

Bir türlü geçmek bilmeyen yorgunluk ve hâlsizlikle baş etmek için enerji veren besinlerden faydalanabilirsiniz. Peki, kimler ne tüketmeli? İşte yorgunluğu geçiren besinler...

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2021 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2021 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yorgunluğun ilacı olan besinler!

Yorgunlukla baş edemeyenler için enerji veren meyveleri bir araya getirdik. "Bahar geliyor ama ben hala bitkinim" diyorsanız bu haberimiz tam size göre. Gün içinde yoğun olanlar, harekete ihtiyacı olanlar, kendini hep hâlsiz hissedenler için işte enerji veren 5 besin...

1. Yumurta

Yumurta hem tok tutan hem de uzun süre enerji veren bir besindir. Sabah kahvaltısında yiyeceğiniz bir adet yumurta günlük protein ihtiyacının yüzde 30'unu karşılıyor. Daha besleyici olmasını dilerseniz ıspanak ile yumurtayı harmanlayıp tüketebilirsiniz. Bağışıklığı güçlendiren yumurta aynı zamanda kalp sağlığını korur.

2. Muz

Kilo vermeye de yardımcı olan muz içerdiği doğal şekerle bedene enerji veren en önemli besinlerden biridir. Özellikle enerji için yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz.

3. Kuru yemişler

Kuru yemişler arasında özellikle badem hem yararlı bakteri sayısını artırır hem de zengin içeriğiyle enerji verir. Badem dışında ceviz, fındık ve Antep fıstığı da oldukça faydalıdır. Zengin besin kaynağı içerikleri ile kuru yemişleri tüketerek gün boyu zinde kalabilirsiniz. İçeriklerindeki E vitamini ile bedende antioksidan özellik göstererek bağışıklık sisteminizi de korumaktadır.

4. Maydanoz

Sindirime faydaları saymakla bitmeyen maydanoz yorgunluğun ilacıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi ödem atmaya da yardımcıdır. Gün içinde bol enerjili bir vücut için ödemden uzak durmak gerekir. Potasyum ve demir bakımından da zengin olan maydanoz kalp sağlığını güçlendirir.

5. Tam Tahıllar

Beyaz ekmek, makarna veya pirinç yerine tam tahıllı olan çeşitleri tüketmek çok daha sağlıklı olacaktır. Lif içeriği yüksek besinler vücuda enerji verir. Tam tahıllı ürünler vücuda dengeli enerji veriyor ve tok tutuyor. Kilo vermek isteyenlerin de yardımcısıdır.

Kaynak: Akşam

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.