Hava Durumu

YPG sözcüsü ÖSO'ya sığındı

ABD'nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) içinde yaşanan çatlama, gün yüzüne çıktı. YPG'nin çoğunluğunu oluşturduğu örgütün eski sözcüsü Talal Silo, Cerablus'ta Özgür Suriye Ordusu'na teslim oldu.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 13:10
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
YPG sözcüsü ÖSO'ya sığındı

BBC muhabiri Riam Dalati, Talal Silo'nun Cerablus'ta teslim olduğunu twitter adresinden duyurdu.  Silo'nun ÖSO'ya sığınması, terör örgütü YPG'nin çoğunluğu oluşturduğu ve ABD'nin desteklediği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) içindeki karışıklığın göstergesi olarak yorumlandı.

ÖRGÜTTEN AYRILDI

AA'nın haberine göre, SDG'nin (PKK/PYD) sözcülerinden Silo, dün akşam saatlerinde örgütten ayrıldı.  Silo'nun terör örgütünden neden ayrıldığı henüz bilinmiyor. Bu arada, YPG'nin eski sözcülerinden Redur Halil'in de SDG'nin dış ilişkiler sorumlusu olarak "atandığı" öğrenildi.  Sözde atama, PKK/PYD'nin SDG ile doğrudan ilişkisini bir kez daha ortaya koydu.

YÖNETİM PKK'DA

Amerikalı General Raymond Thomas'ın temmuz ayında ifşa ettiği üzere, SDG ismi, PKK/PYD ya da YPG'nin meşru siyasi bir taraf olarak masaya oturtulması amacıyla ortaya atılmıştı. SDG isimli, PKK/PYD'den bağımsız bir örgüt hiçbir zaman var olmadı. Örgütün, 12 Ekim 2015'te bir miktar Arap savaşçıyı paralı asker olarak yanına almasıyla oluşturulan sözde SDG'nin militanlarının ezici üstünlüğü ve yönetimin tamamı halen PKK/PYD'de bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.