Hava Durumu

YSK'dan AK Parti'nin itirazına ret: KHK'lılar oy kullanabilir

AK Parti'nin İstanbul seçimlerine yönelik KHK'lıların oy kullanamayacağına ilişkin yaptığı itirazda karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu, KHK'lıların oy kullanabileceğine karar verdi. Böylece, 14 bin 591 seçmenin oyu geçerli sayıldı.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2019 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2019 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
YSK'dan AK Parti'nin itirazına ret: KHK'lılar oy kullanabilir

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'ne ilişkin YSK'nın olağan itiraz süreci biter bitmez, AK Parti ve MHP, özellikle İstanbul için olağanüstü itiraz sürecinde dilekçelerini YSK'ya sunmuştu. AK Parti, itiraz dilekçesinde oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğunu, oy kaydırmaları yapıldığını, kayıp oy pusulalarının bulunduğunu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığını, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığını iddia etmişti. AK Parti, İstanbul'da seçimin iptali noktasında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan ihraç edilen seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçeyi de YSK'ya iletmişti. YSK Başkanı Sadi Güven başkanlığında kurul üyeleri dün İstanbul için olağanüstü itiraz dilekçelerini dünkü toplantıda gündeme aldı.

YSK'nın bugünkü oturumuysa saat 11.00'de başladı.

Yapılan görüşmelerde AK Parti'nin İstanbul seçimlerine yönelik KHK'lıların oy kullanamayacağına ilişkin yaptığı itirazda karar çıktı. Yüksek Seçim Kurulu, KHK'lıların oy kullanabileceğine karar verdi. Böylece, 14 bin 591 seçmenin oyu geçerli sayıldı.

41 BİN SEÇMEN ARAŞTIRILACAK

YSK, AK Parti'nın kısıtlı seçmen, ölü seçmen, kamu görevlisi olmayan sandık kurulu üyelerinin araştırılması başvurusunu ise kabul etti.

Bu karar ile usulsüz seçmen olduğu iddia edilen yaklaşık 41 bin 132 seçmenin durumu araştırılacak. Ayrıca kamu görevlisi olan sandık kurulu üyelerinin durumu da araştırılacak. YSK bu araştırmaların ardından İstanbul için nihai kararlarını verecek.

OY FARKI 13 BİN 729 

İstanbul İl Seçim Kurulu'nun birleştirme tutanaklarına göre; Ekrem İmamoğlu 4 milyon 169 bin 765; Binali Yıldırım ise 4 milyon 156 bin 036 oy almıştı. Aradaki fark 13 bin 729 olarak gerçekleşmişti. 

YSK'nın itirazları görüştüğü oturum devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.