Hava Durumu

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'tan flaş Türkiye açıklaması: Hazırız!

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye ile deniz yetki alanına ilişkin istikşafi görüşmeler yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'tan flaş Türkiye açıklaması: Hazırız!

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Doğu Akdeniz'deki gerilimlerin değerlendirileceği bu ay yapılacak AB zirvesi öncesinde, Türkiye'nin bölgedeki "provokasyonları" sona erdirmesi halinde Atina'nın Ankara ile deniz yetki alanları hakkında derhal istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğunu söyledi.

Mitsotakis Avrupa'nın Yunanistan ile göç konusundaki dayanışmasını da pratiğe dökmesi gerektiğini açıkladı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada Mitsotakis, "Avrupa'nın desteğinin sözlerden eyleme geçme ve somut bir dayanışma içinde ifade edilme zamanı" dedi.

Geçen hafta Midilli Adası'ndaki yangında harap olan Moria kampının "geçmişe ait olduğunu" söyleyen Mitsotakis, AB'nin daha fazla desteği ve katılımıyla yeni bir tesisin inşa edileceğini söyledi.

Mitsotakis ayrıca göç meselesinin Avrupa'nın adımına ve yeni bir sığınma politikasına ihtiyacı olduğunu söyledi.

HEYETLER ARASI GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Türk güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında ayrıştırma usullerinin ele alınacağı teknik toplantıların bugün öğleden sonra devam etmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasındaki görüşme sonrası yapılmasına karar verilen ve NATO Karargahı'nda planlanan Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri toplantısının ilki 10 Eylül'de gerçekleşmişti.

Yunanistan ile Türkiye'nin Akdeniz'de birbiriyle örtüşen egemenlik iddiaları bulunuyor. İki ülke arasındaki gerilim son haftalarda artarken, Türkiye'nin Yunanistan'ın hak iddia ettiği kesime gönderdiği Oruç Reis gemisi gerilimin tırmandıran sebepler arasında yer alıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.