Hava Durumu

Yunanistan'da kısıtlamalar geri geliyor

Vaka sayılarındaki düşüşün ardından karantina önlemlerini azaltan Yunanistan'da kısıtlamalar geri geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2021 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yunanistan'da kısıtlamalar geri geliyor

Vaka sayılarının azalmasıyla kısıtlamaların gevşetildiği Yunanistan'da tedbirler geri geliyor.

Mayıs ayından itibaren vaka sayıları her geçen gün azalarak Haziran ayında 200'lü sayılara düşen ve birçok kısıtlamanın gevşetildiği ülkede, vaka sayılarında büyük bir artış görüldüğü açıklandı.

Dün itibariyle vaka sayısının bin 797'ye yükseldiği Yunanistan'da yetkililer, koronavirüs kısıtlamalarının yeniden devreye sokulacağını belirtti.

Vaka sayılarının da düşmesiyle açık alan maske takma zorunluluğunun kaldırıldığı Yunanistan'da şu ana kadar nüfusun yüzde 38'i tamamen aşılandı. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, son dönemde koronavirüs testi pozitif çıkanların özellikle yaşı genç kişiler olduğu belirtilirken, bu durumun 'eğlence hayatıyla bağlantılı olduğu' kaydedildi.

Buna bağlı olarak 8 Temmuz'dan itibaren bazı kısıtlamaların geri getirileceği aktarıldı.

HAFTA SONU KISITLAMALARI

NTV'de yer alan habere göre hükümet yetkilileri, önceki haftalarda uygulanan hafta sonu kısıtlamalarının özellikle restoranlar, gece kulüpleri ve barlarda yeniden uygulamaya sokulacağını söyledi.

Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias yaptığı açıklamada, "8 Temmuz'dan itibaren restoranlar, barlar, kulüpler ve eğlence mekanları yalnızca oturan müşterilerle ve yasal kapasite kurallarına uygun olarak çalışacak" dedi.

Hardalias, kurallara uymayan işletmelerinin ruhsatlarının askıya alınması da dahil olmak üzere ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacağını sözlerine eklerken, "Bu acil durum önlemleri, hepimizin daha özgür ama en önemlisi güvenli bir yaz geçirmesi için virüsün daha genç yaşlarda yayılmasını engellemeyi amaçlıyor" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.