Hava Durumu

Yunanistan'dan yeni provokasyon! Türkiye'nin dibindeki adaya asker sevk ettiler...

Doğu Akdeniz'de askeri ve siyasi gerilim had safhaya ulaşırken, Yunanistan yeni bir provokasyona imza attı. Yunan ordusu, Türkiye'ye 2 km uzaklıkta yer alan ve silahlandırılması yasak olan Meis adasına asker konuşlandırdı. Turistleri taşıyan feribotla bölgeye gelen askerlerin fotoğrafları uluslararası haber ajansları tarafından servis edildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2020 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2020 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yunanistan'dan yeni provokasyon! Türkiye'nin dibindeki adaya asker sevk ettiler...

Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'de sismik arama çalışma faaliyetlerine başlaması Yunanistan'da büyük paniğe neden oldu.

Bölgede çeşitli provokasyonlara imza atan Yunanistan son olarak sihlandırılması yasak olan Meis Adası'na turist feribotlarıyla asker konuşlandırdı.

Fransız haber ajansı AFP tarafından servis edilen görüntülere göre, Yunan askerlerinin adaya turist feribotları ile geldiği görülüyor.

Yunanistan'ın söz konusu adımları 1923 tarihli Lozan ve 1947 tarihli Paris Baris Antlasmalarinin yeni bir ihlali anlamına geliyor.

Yunanistan, silahlandırması yasak olmasına rağmen 1960 yılından bu yana bu adaları silahlandırmaya devam ediyor.

YUNANİSTAN ADALARI SAVAŞA HAZIRLIYOR

Doğu Akdeniz'deki son siyasi ve askeri gerilim, 1960 yılından bu yana adaları silahlandıran Yunanistan'ın hukuksuz adımlarının bir parçası. Bugüne kadar 18 adayı silahlandıran ve bazı adalara savaş uçağı dahi konuşlandıran Atina yönetiminin bu girişimleri Türkiye için potansiyel tehdit oluşturuyor. Adaların hukuki statüsünün uzun yıllardır tartışmalı olduğuna dikkat çeken uzmanlar, "1947 Paris Antlaşmasında Yunanistan'a adalar konusunda sahiplik değil sadece kullanım hakkı verilmişti. Yunanistan bu kullanım hakkı karşılığında adaları kesinlikle silahlandırmayacaktı. Yunanistan fiili olarak 1947 Paris Antlaşmasını delerek adalarda işgalci durumuna gelmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.