Hava Durumu

Yunanistan fırkateyn satın alıyor

Fransa'dan daha önce Rafele Savaş Uçağı alan Yunanistan, iş birliğini artırarak 3 fırkateyn satın almaya karar verdi. Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile anlaşma imzalayan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile silahlanma yarışı niyetinde olmadığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2021 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yunanistan fırkateyn satın alıyor

Fransa ile yaptığı denizaltı anlaşmasından çekilen Avustralya'nın İngiltere ve ABD ile ittifak kurması Fransa'yı yeni işbirliklerine yöneltti. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Paris'te bir araya geldi. Miçotakis'in ziyareti kapsamında iki ülke arasında savunma işbirliği anlaşması imzalandı. İmzalanan anlaşmaya göre, Yunanistan Fransa'dan 3 fırkateyn satın alacak. Yunanistan basınına göre, Atina Belharra sınıfı 3 fırkateyn için Fransa'ya 3 milyar euro ödeyecek. Macron ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Miçotakis, Yunanistan ve Fransa'nın savunma alanında işbirliğini geliştirmeye karar verdiğini söyledi. Macron da yaptığı açıklamada anlaşmanın iki ülke arasındaki güvenin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Yunanistan daha önce de Fransa'dan Rafale Fransız savaş uçakları alacağını duyurmuştu.

'NEDEN SAKİN BİR GÜZ GEÇİRMEYELİM'

Ayrıca Yunan Devlet Televizyonu ERT'e verdiği özel röportajda konuşan Miçotakis,  Türkiye ile ilişkilere değindi. Miçotakis, "Sakin bir yaz geçireceğimizi öngörmüştüm, neden sakin bir sonbahar, sakin bir güz de geçirmeyelim? Doğu Akdeniz'deki gerginliğin sonuçta kimseye faydası olmayacağını Türkiye'nin anladığına inanıyorum" diye konuştu. İklim krizi, sığınmacı sorunu gibi ortak sorunlarda Türkiye ile iş birliği yapılabileceğini belirten Miçotakis, ekonomik iş birliğinin de iyi komşuluk ilişkileri ve saygı çerçevesinde mümkün olduğunu kaydetti. Yunan Silahlı Kuvvetlerinin modernleşmesi gerekliliğini vurgulayan Miçotakis, "Türkiye ile bir silahlanma yarışına girme niyetim hiç yok" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.