Hava Durumu

Yurt dışı çıkış harç pulu telefonlardan alınabilecek!

Yurt dışı çıkış harç pulu alımında yeni dönem başlıyor. Havalimanlarındaki gişelerden ve makinelerden temin edilen harç pulu, bundan sonra akıllı telefonlardan da alınabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yurt dışı çıkış harç pulu telefonlardan alınabilecek!

Yurt dışına çıkan yolculara kolaylık sağlayacak olan yenilikte telefonlara indirilecek uygulama sayesinde bilgiler doğrudan pasaporta işlenecek, mobil işlem yapanların yurt dışına çıkarken pul ya da dekont ibraz etmeleri gerekmeyecek. Bu sayede hızlı geçiş yolcuları için önemli kolaylık sağlanmış olacak.

ELEKTRONİK ORTAMDA DEKONT

Harç pulu bedelini gider olarak yazmak isteyenler elektronik ortamda dekont oluşturabilecek.

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki makinelerde kısa yazılışı "NFC" olan yakın alan iletişimi ödeme sistemini destekleyen cep telefonları da kullanılabiliyor.

Böylece birden fazla noktadan hızlı bir şekilde hizmet sunularak gümrüklerdeki bekleme sürelerinin kısaltılması ve yurt dışına çıkışın kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Geçtiğimiz temmuz ayında TBMM'de yasalaşan kanunla yurt dışı çıkış harcına yüzde 200'ün üzerinde zam yapılmıştı. 15 TL'lik harcın 50 TL'ye çıkaran kanun, 19 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.