Hava Durumu

Yüz yüze eğitim için yeni tarih verildi! Canlı yayında flaş açıklamalar

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısında önemli başlıklardan biri de okullarda yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağıydı. 15 Şubat tarihinin erken olduğunu düşünen Bilim Kurulu üyeleri, 15 Mart tarihine dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da "Her bir vatandaşımızın temizlik, maske ve mesafede göstereceği hassasiyetin ölçüsü okullarımızın açılış takvimine yansıyacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2021 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2021 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yüz yüze eğitim için yeni tarih verildi! Canlı yayında flaş açıklamalar

Sağlık Bakanı Fahretin Koca başkanlığında dün Bilim Kurulu toplantısı gerçekleşti. Bakan Koca toplantı sonrası, "Alınan tedbirlerle vaka sayısında yüzde 80'e varan hızlı bir düşüş sağlandı. Ancak bütün çabalarımıza rağmen bu düşüş yavaşladı" açıklamasını yapmıştı.

CNN Türk muhabiri Duygu Avaz, canlı yayında okulların açılmasından, normalleşme adımlarına kadar birçok önemli konunun ele alındığı dünkü kritik toplantının ayrıntılarını aktardı:

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

En çok merak edilen konuların başında geliyor. Dün önemli bir Bilim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 15 Şubat'ta okullar açılabilir konusu Bilim Kurulu toplantısında tartışıldı. Bilim Kurulu tarafından öne çıkan görüş Şubat ayının yüz yüze eğitime başlanması için erken olduğu görüşü... Öğretmenler aşılanmadan yüz yüze eğitime başlanmaması gerektiği öne sürüldü Bilim Kurulu tarafından.

Hem öğretmenlerin aşılanması hem de toplumdaki aşı oranının aşılanma oranına dikkat çekildi. Bilim Kurulu üyeleri tarafından vaka sayısının da şu an için okulların yüz yüze eğitime başlanmasında yüksek olduğu belirtildi.

Bilim Kurulu üyeleri Mart ayında yüz yüze eğitime başlanması için tekrar bir değerlendirme yapılabileceği söylendi. Özellikle öğretmenlerin aşılanmasının ardından ve vaka sayısına bakılarak da 15 Mart gibi bir tarih üzerinde konuşuldu. Ancak nihai karar değil şüphesiz ki. Çünkü Mart ayına kadar vaka sayıları takip edilecek.

Peki öğretmenler ne zaman aşılanacak? Şu an 75 yaş üzeri aşılanıyor. Ardından 65 ve 75 yaş arası kişiler aşılanacak. Sonrasında da hizmet sektörüne geçilecek. Hizmet sektörüne başlandığında başta öğretmenler ve polisler yer alıyor. Öğretmenlerin de aşılanmasının ardından yüz yüze eğitime başlanması konusu tekrar ele alınacak.

RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Toplantıda restoranların, kafelerin ve lokantaların açılmasıyla ilgili durumda gündeme geldi. Bilim Kurulu üyeleri restoranların, kafelerin ve lokantaların açılmasıyla ilgili henüz erken tavsiyesinde bulundu.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından okulların açılmasını isteyen çocukların görüntülerini içeren video paylaştı. Bakan Selçuk, paylaşım ile birlikte "Okulumu çok özledim diyen kuzularıma artık 'çok haklısın' demek istemiyorum. Onların eğitim hakkını layıkıyla teslim etmek istiyorum. Her bir vatandaşımızın temizlik, maske ve mesafede göstereceği hassasiyetin ölçüsü okullarımızın açılış takvimine yansıyacak, emin olun" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.