Hava Durumu

Yüzünün derisini yüzdü! Kanınız çekilecek...

Dikkat! Bu haberdeki bazı ifadeler rahatsız edici olabilir. Evli bir kadın aniden ortadan kayboldu, 72 yaşındaki 'yamyam seri katil'in bodrumu kazılınca tüyler ürpertici vahşet ortalığa saçıldı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2021 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2021 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Yüzünün derisini yüzdü! Kanınız çekilecek...

Meksika'nın başkenti Mexico City yakınlarındaki Atizapan de Zaragoza'da yaşayan 72 yaşındaki kasap Andres Mendoza'nın, neler yaptığından birkaç komşusu dışında kimse şüphelenmedi.

Kendisinden 38 yaş küçük Reyna Gonzalez'i öldüren Mendoza'nın bir 'yamyam seri katil' olduğu ortaya çıktı. Aniden ortadan kaybolan 34 yaşındaki Reyna Gonzalez'in kocası Bruno Portillo, bir polisti.

14 Mayıs tarihinde işe gitmek üzere sabah 05.00'te evden ayrıldı. Eşi Gonzalez gün içinde Andres Mendoza ile buluşup alışverişe gidecekti, yerel medya ikilinin nasıl tanıştığının bilinmediğini aktarıyor.

Polis koca, yaşlı olan Mendoza'ya finansal yardım yaptıklarını söylüyor. Akşam olduğunda Portillo, iki çocuk annesi eşininin eve dönmediğini farketti ve Mendoza'nın evine Gonzalez'i sormaya gitti.

Yaşlı adam evin kapısını açmayı reddedince polis arkadaşlarından yardım istedi, eve zorla girdiklerinde Portillo karısı Gonzalez'e ait bazı eşyaların ve ceset kalıntılarının masanın üzerinde durduğunu gördü.

'Yamyam seri katil' Mendoza kaçmayı denedi ancak polisler tarafından yakalanıp gözaltına alındı. Evde yapılan detaylı aramada ortalığa saçılan kanıtlar ise, bir şiddet ülkesi olan Meksika'yı bile sarstı.

Evdeki kazı bazı çalı çırpıyla üstü örtülmüş avlu ile mutfak bölgesinde başladı. Ekipler daha sonra yatak odasına geçti, ardından iki kat aşağıda yer alan 20 metrekarelik bodruma inildi. Polisler, evin arkasındaki avlu ve iki banyoyu da kazdı.

Mendoza'nın evinin bodrumuna gömdüğü çok sayıda ceset parçası ve iskelet polis köpeği tarafından bulundu. Evin beton zemini kırıldığında da yine birçok iskelet parçası ortaya çıktı.

Dedektifler ayrıca kurbanların öldürülmesini gösteren görüntü kayıtları, 29 kadının isminin yer aldığı bir dizüstü bilgisayar ve kadınlara ait elbiseleri de yine evde buldu.

İlk kez mahkemeye çıkarılan, son kurbanı Reyna Gonzalez'i öldürdükten sonra yüzünün derisini yüzdüğünü itiraf etti. Neden bunu yaptığını soran hakime ise, 'O çok güzeldi' yanıtını verdi.

KURBANLARIYLA BARDA TANIŞTI 

Mendoza, Norman isimli ilk kurbanını ise 2001 yılında öldürdüğünü söyledi. Norman'la bir barda tanıştığını, birçok kez reddedildikten sonra kadını ikna edip evine götürdüğünü ve bıçakladığını anlattı.

İkinci kurban Berenice Sánchez'le de yine barda tanıştı ve romantik bir erkek gibi davrandı. Reddedilince kadının göğsüne bir bıçak sapladı ve bacaklarını kesti.

Mahkeme kayıtlarına göre, üçüncü kurban 2016 yılında Mendoza ile yolu bir barda kesişen 38 yaşındaki iki çocuk annesi Flor Vizcaino'ydu. Mendoza'nın çıkma teklifini kabul etmeyen kadın, diğer iki kurbanla aynı kaderi yaşadı.

Dördüncü kurban Rubicela Castillo 'yamyam seri katil' tarafından 2019 yılında kaçırılıp öldürüldü, Mendoza yine barda tanıştığı beşinci ve altıncı kurbanların yalnızca ismini verdi: Alyn ve Gardenia.

Yerel medyaya konuşan seri katilin komşularından biri, Mendoza'yı 'nazik' bir insan olarak tanımladı. Diğerleri ise seri katilin sürekli hasta ve sarhoş olduğunu, genç kadınlara gözünü dikip bakmasının dikkat çektiğini söyledi.

SOSYAL MEDYADAN TUZAĞA DÜŞÜRDÜ 

Sosyal medyadan tanıştılar, onlarca kurban başlarına ne geleceğini bilmeden buluşmaya gitti ve bir daha hiçbirinden haber alınamadı. Her şey Nisan ayında bir kadın ve kızının öldürülmesiyle başladı. Katilin peşine düşen polis, kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir sürprizle karşılaştı.

6,7 milyon nüfuslu Orta Amerika ülkesi El Salvador, eski bir polisin bahçesinde bulunan cesetler ve işlediği tahmin edilen 40 cinayetle dünya gündeminde.

Reuters haber ajansı, 51 yaşındaki eski dedektif Hugo Ernesto Osoroio Chavez'in Chalchuapa kentindeki evinin bahçesinde bir toplu mezar bulunduğunu bildiriyor.

Başkent San Salvador'un 78 kilometre kuzeybatısındaki kentte bir toplu mezarın ortaya çıkarılmasını, geçen ay bir 57 yaşındaki anne ile 26 yaşındaki kızının öldürülmesi tetikledi.

Gözaltına alınan Hugo Ernesto Osoroio Chavez, daha önce cinsel saldırı suçundan soruşturulmuştu. 2005'te polis teşkilatından atılan Chavez, iki cinayet işlediğini itiraf etti.

Bunun üzerine evinde yapılan aramada tüm ülkeyi şoka uğratan yeni delillere bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, evin bahçesi ve avlusunu kazdıkça cesetler çıktı.

Halihazırda 24 cesedin ortaya çıkarıldığını aktaran Reuters'a bilgi veren yetkililere göre, eski polisin bahçesinde çoğunluğu kadınlara ait 40 kadar ceset olabilir.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, savcılığın bazı cesetlerin iki yıl önce gömülmüş olabileceğini söylediğini bildiriyor. Cesedi bulunan bazı kız çocuklarının yaşları ise iki, yedi ve dokuz.

Beyaz kıyafetler giymiş olay yeri ekiplerinin bahçede kazısı sürerken, evin bulunduğu sokakta ise kurbanların yakınları gelecek yeni bir haberi bekliyor.

Chalchuapa kentinde yaşayan birçok El Salvadorlu,kayıp evlatları veya yakınlarının eski polis Chavez tarafından öldürülmüş olabileceğini düşünüyor.

Marleny Barrientos, 2015 yılında kaybolan oğlunun fotoğrafını elinde tutarak "Cesetler arasında bile bir aile üyesinin tanıma umudu var" cümlesini kuruyor.

Savcılık, DNA test sonuçlarına göre şimdiye kadar dokuz kadın cinayetine ilişkin bağlantıların belirlendiğini belirtip "Ana nokta, cinsel şiddet" açıklamasını yaptı.

Kadınları öldüren eski polise yardım eden 10 kişi ise cezaevine gönderildi. Söz konusu şüpheliler, cesetleri gizlemek için Chavez'e yardım etmekle suçlanıyor.

Geçen yıl 70, 2019'da 111 kadının öldürüldüğü El Salvador'da, polis tarafından öldürülen kurbanların gömüldüğü toplu mezar bulunması Orta Amerika ülkesini dehşete düşürdü.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.