Hava Durumu

Zafer serisi sürmeli

Basketbol Süper Ligin'de yenilgisiz liderliğini sürdürmek isteyen TOFAŞ yarın 6. maçında Banvit'e konuk olacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2017 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2017 16:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Zafer serisi sürmeli

Ali ŞAHİN

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'ne 5'te 5 yaparak başlayan ve yenilgisiz tek takım unvanına sahip olan TOFAŞ 6. Maçında Banvit'e konuk olacak. YarınBanvit Kara Ali Acar Spor Salonun'da oynanacak mücadele saat 15:15'te başlayacak ve beINSports 3'ten naklen yayınlanacak. İki takım açısından da kritik öneme sahip mücadeleyi Ersan Ergüler, Ziya Özorhon, Serhat Büker hakem üçlüsü yönetecek.

ZENİT'E YENİLDİ

Bu sezona BSL'de yenilgisiz olarak Başlayan TOFAŞ 7Days EuroCup'ta ise 5 maçta 2 yenilgi yaşadı. Son olarak hafta içinde Rusya'da Zenit St. Petersburg'a konuk olan Mavi Yeşilliler iyi başladığı ve bir ara 15 sayı öne geçtiği maçı 84-82 kaybetti. Bu yenilgiyle 10. Resmi maçında 2. Kez parkeden Mağlup ayrılan Bursa ekibi Banvit engelini kayıpsız geçerek yakalanan havayı korumanın peşinde olacak.

POLONYA'DAN ÇIKAMADI

Bu sezona tutuk başlayan Banvit ilk 5 haftayı 3 galibiyet 2 yenilgiyle 7. Sırada geçti. İlk 2 maçında Fenerbahçe Doğuş ve Eskişehir Basket'e kaybeden Banvit ardından çıktığı 3 müsabakada Demir İnşaat Büyükçekmece, Trabzonspor ve Yeşilgiresun Belediyespor'u yendi. Ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi'nde de temsil eden Balıkesir ekibi son maçında konuk olduğu Polonya ekibi Rosa Random'a karşı ilk yarıda 17 sayı fark yakalamasına karşın, 2. yarıdaki vasat oyunu yüzünden karşılaşmayı 49-48 yenik tamamladı. 

EV SAHİPLENİ GÜLDÜ

İki takım arasında geçen sezon oynanan maçları ev sahipleri kazandı. Ligin ilk yanışında Balıkesir'de oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan maçı Banvit 84-82 kazanırken, ikinci yarıda Bursa'da yapılan müsabakayı TOFAŞ 88-83 kazandı.

TOFAŞ ATIYOR

Mavi Yeşilliler bu sezon ligin en çok sayı atan 2. takımı (441) konumunda yer alırken Balıkesir ekibi ise bu alanda en kötü 2. ekip. (358) Banvit bu istatistiğine rağmen ligin aynı zamanda en az sayı yiyen 3. takımı unvanına da sahip. Bu sezon maç başına 14,2 top kaybı yapan TOFAŞ bu alanda sezonun en kötü ekipleri arasında yer alırken özellikle son İstanbul BBSK ve Zenit maçlarında da ribaundlar konusunda büyük sorun yaşadı.

MORGAN SIRTLADI

Karşılaşma öncesi Banvit'in en skorer ismi 3 maçta sahaya çıkan ve 16,6 sayı ortalaması tutturan Jacob Andrew Odum oldu.  Angelo Caloiaro ile ribaundlarda etkili olmaya çalışan Balıkesir ekibinde en çok öne çıkan isimler ise Tony Taylor ve Gasper Vidmar. TOFAŞ'ı sırtlayan isim ise EuroCup'ta olduğu gibi BSL'de de Raymar Morgan. Başarılı oyuncu 8 maçta 18 sayı ve 6,12 ribaund ortalamalarıyla iki alanda da takımın en iyisi konumunda bulunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.