Hava Durumu

Zeytincilikte kırmızı alarm

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, ocak ayında meydana gelen dondan dolayı ağaçları yanan ve 8 aydır zararları karşılanmayan Çepni köylüleri için yetkililere seslendi: "Bu köylülerin zararları karşılanmazsa zeytinciliği sürdüremeyebilirler. Tespit edilen zararlar bir an önce karşılanmalı."

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2021 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2021 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Zeytincilikte kırmızı alarm

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve Mudanya Belediye Meclis Üyesi Aydın Demir, geçen hafta sonu Mudanya'nın Çepni köyünde meydana gelen orman yangını sebebiyle bölgeyi ziyaret etti. Geçmiş olsun ziyaretinde hasarla ilgili bilgi alan Milletvekili Aydın, yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını sağlayan tüm ekiplere de teşekkür etti.

3 YIL ZEYTİN YOK

Ziyarette Çepni sakinleri, ocak ayında yaşanan don nedeniyle binlerce zeytin ağacının yandığını ve 3 yıl bu ağaçlardan zeytin alamayacaklarını ifade etti. Zararlarının karşılanacağının sözünü aldıklarını ancak 8 aydır verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen köylüler, Erkan Aydın'a dert yandı.

YARDIM YOK

Don yüzünden yanan ağaçların olduğu bölgeye giderek incelemelerde bulunan Aydın, mayıs ayında il ve ilçe tarımdan yetkililerin hasar tespiti yaptığını ve rapor tuttuklarını, zararları tanzimle ilgili bütün belgeleri hazırladıklarını ancak ağustos sonuna gelinmesine rağmen henüz bir yardım yapılmadığına dikkat çekti.

'ÜRETİM DEVAM ETSİN'

Köylülere herhangi bir bilgi de verilmediğini söyleyen Aydın, şunları söyledi: "Bu köyler tarımla, zeytinle, incirle geçinen ve ülke ekonomisine büyük katkı veren köyler. Eğer bu zararları karşılanmazsa ileride zeytinciliği sürdürememe ihtimalleri var. Buradan yetkililere sesleniyorum: 8 ay geçmiş her türlü tespit yapılmış ancak zarar karşılanmamış. Bir an önce tespit edilen, raporları tutulan zararlar karşılansın ve köylü üretime devam edebilsin."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.