Hava Durumu

Zincire vurulan küçük kız açlık yüzünden hayatını kaybetti!

Mülteci kampında babası tarafından, dolaşmasın diye zincirlenen Nahla'nın hikayesi yürek yaktı. Nehla, baygın halde götürüldüğü hastanede açlık nedeniyle çok hızlı yemek yediği için boğularak hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2021 18:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2021 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Zincire vurulan küçük kız açlık yüzünden hayatını kaybetti!

Bir sığınmacı kampında babasının zincirlediği ve baygın halde götürüldüğü hastanede açlık nedeniyle çok hızlı yemek yediği için boğularak ölen Nahla'nın hikayesi New York Times'ta yayınlandı.

Suriye'nin İdlib kentindeki bir mülteci kampında babası ve ablasıyla yaşayan Nahla Osman'ın hikayesi... Annesi Türkiye'ye kaçmıştı; babasının ise onu kampta dolaşmaması için zincirlediği, hatta bazen bir kafese koyduğu herkesçe biliniyordu.

The tragic death of six-year-old Nahla al-Othman, who spent her final years in a camp for displaced Syrians, has drawn rare attention to the suffering of millions of children affected by the war in their home country. https://t.co/vdiH4KX7P7

-- The New York Times (@nytimes) May 30, 2021

4 Mayıs günü kampta yaşayanlar onu baygın halde buldu ve yakındaki Killi köyünün hastanesine götürdü. Ablasının anlatımına göre, bu sırada çok aç kalmış olan Nahla kendisine verilen yemeği o kadar hızlı yedi ki, boğularak öldü.

Resmi ölüm raporunda da beslenme yetersizliği çektiği ve ölüm nedeninin boğulma olduğu yazıyordu.

New York Times (NYT) gazetesi, Suriye'deki iç savaşın insani trajedisini bir kez daha gözler önüne seren bu olayın peşine düştü. Kampta NYT'ye konuşanlar, Nahla'nın yaşadıklarını, baba Issam Osman'ın psikolojisini ve koşulların ağırlığını anlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.