Hava Durumu

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur eşleşmeleri belli oldu!

Türkiye Kupası'nda 32 takımın mücadele edeceği 5. tur kuraları çekildi. Bursaspor TFF 1. Lig ekibi Adanaspor ile eşleşti.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2017 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2017 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur eşleşmeleri belli oldu!

Ali ŞAHİN

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur eşleşmeleri belli oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Şepik, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.

32 TAKIM YARIŞACAK

Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda, Bursa'yı Bursaspor ve Orhangazi Belediyespor temsil edecek. 32 takımın mücadele vereceği 5. turda bir önceki aşamadan gelen 27 takımın yanı sıra, geçen sezon kupayı kazanan Atiker Konyaspor ile Süper Lig'i ilk 4 sırada bitiren Beşiktaş, Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray'da  ilk kez boy gösterecek. Kupanın 5. turunda müsabakalar çift maç eleme usulüne göre yapılacak. Bu turda ilk maçlar 28, 29, 30 Kasım'da, ikinci karşılaşmalar da 12, 13, 14 Aralık'ta oynanacak.

GAZİ'YE ZOR RAKİP

Konuşmaların ardından yapılan kura çekimi sonunda Bursaspor TFF 1. Lig Ekibi Adanaspor ile eşleşti. Yeşil Beyazlılar ilk maçı deplasmanda oynarken tur geçen taraf Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda belli olacak. Bir diğer Bursa ekibi olan TFF 3. Lig temsilcisi Orhangazi Belediyespor ise Süper Lig takımlarından Antalyaspor ile eşleşti. Bu eşleşmede de ilk maç Orhangazi'nin ev sahipliğinde oynanacak.

İLK KEZ SAHADALAR

Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda ilk kez boy gösterecek takımlardan Atiker Konyaspor, Batman Petrolspor'la, Medipol Başakşehir, Kahramanmaraşspor'la,  Beşiktaş, Grandmedical Manisaspor'la, Fenerbahçe Adana Demirspor'la ve Galatasaray'da Sivas Belediyespor'la karşılaşacak.

Kupa'daki diğer eşleşmeler:

Kasımpaşa-Boluspor

Kardemir Karabük-İstanbulspor

Ankara Demirspor-TM. Akhisarspor

A.Ç. Giresunspor-A. Alanyaspor

Kayserispor-Eyüpspor

Osmanlıspor-EY. Malatyaspor

Demir Grup Sivasspor-Bucaspor

Kars 36 Spor-Gençlerbirliği

BŞB Erzurumspor-Trabzonspor

 

'HEDEFİMİZ FİNAL'

Bursaspor Kulübü İkinci Başkanı Ali Ademoğlu, katıldığı bir radyo programında Ziraat Türkiye Kupasındaki eşleşmeyi değerlendirdi. Eşleşmenin hayırlı olmasını dileyen Ademoğlu "Türkiye Kupası çok önemli. Öyle eşleşmeler oluyor ki Süper Lig takımları ilçe ve beldelere gidebiliyor. Bu açıdan organizasyonun Türk sporuna sosyal bir katkısı olduğuna inanıyorum. Bursaspor her maçta iddialıdır ve kazanmayı arzu eder. Umarım bu seride kazanan biz oluruz" dedi.

'HER ZAMAN İDDİALIYIZ'

Kupayı çok önemsediklerinin altını çizen Ademoğlu ayrıca "Bursaspor her zaman iddialı bir takımdır. Şu anda istediğimiz konumda olmayabiliriz. Fakat; Türkiye Kupası'nda finaller oynamış, şampiyon olmuş bir takımız. Biz Bursa halkına bir Türkiye Kupası finali oynatmak istiyoruz. Netice almak önemli. İnşallah turnuvayı hak ettiğimiz yerde bitiririz. Final oynayıp oynayamayacağımızı zaman gösterecek" ifadelerini kullandı.

'EŞLEŞMEDEN MEMNUNUZ'

Türkiye Kupasında bazı maçların oynandığı stadyumların sporcu sağlığına elverişsiz olduğuna dikkat çeken Ademoğlu "Milyon dolarlık futbolcular için tehlike. Yusuf yakında sahalara dönecek. 1 hafta evvel Altındağ'da bir futbolcunun ayağı kırılmış. Biz Adanaspor'u çektiğimize sevindik. Sahaları güzel. Bu eşleşmeden memnunuz. Çekişmeli bir maç olacaktır" dedi.

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.